Пропоную вашій увазі рецепт дуже ароматної і неймовірно смачної страви з картоплі на сковороді. Готується швидко і легко. Таку страву можна поставити на святковий стіл, а так само взяти з собою на пікнік. Страви на день народження - пригощайтеся!
Інгредієнти
- Картопля - 1 кг
- Вода - 100 мл
- Масло вершкове - 2 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
- Базилік - 3 гіл.
- Цибуля ріпчаста (молода, біла і зелена частина) - 2 шт
- Сіль за смаком
- Перець запашний - за смаком
Час приготування: 25 хвилин
Вибрати картоплю приблизно однакового розміру. Дуже добре помити. Викласти в каструлю з товстим дном, або в сковороду з високими краями. Додати воду. Накрити кришкою і поставити на сильний вогонь. Після закипання води вогонь зменшити до мінімуму і залишити картоплю під кришкою до готовності (приблизно 15-20 хвилин). Періодично перевіряти за допомогою зубочистки чи готова картопля. Якщо картопля готова, а вода ще залишилася, то відкрити кришку, зробити вогонь на максимум і почекати до тих пір, поки рідина повністю не випарується.
Часник дрібно порубати, цибулю тонко порізати.
Базилік нарізати довільно.
Коли в каструлі не залишиться рідини, додати вершкове масло. Акуратно перемішати картоплю і смажити на середньому вогні близько 1-2 хвилин, до появи рум'яних боків.
Посолити, додати цибулю і часник. Перемішати кілька разів.
Додати базилік, перемішати. Накрити кришкою і зняти з вогню. Залишити настоятися близько 5 хвилин.
При подачі можна посипати запашним або червоним перцем. Настійно рекомендую спробувати приготувати за цим рецептом молоду картоплю! Вам обов'язково сподобається! Смачного!
Коментувати