Ця страва з яловичини досить ситна, оскільки містить і гарнір у вигляді обсмаженої картоплі, і м'ясну підливу з овочами. Готуйте і насолоджуйтеся.
Інгредієнти
- Яловичина - 500 г
- Картопля - 500 г
- Огірок солоний - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
- Сіль - 1 ч. л.
- Паприка солодка - 1 ч. л.
- Перець чилі - 1 пуч.
- Зелень - 1 пуч.
- Вода - 2 скл.
- Олія - за смаком
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 6
М'ясо нарізати брусочками. У сковороді розігріти частину рослинного масла і обсмажити м'ясо з усіх боків. Потім влити 2 склянки води, накрити сковорідку кришкою і тушкувати м'ясо до м'якості. Час тушкування залежить від якості яловичини.
Картоплю нарізати скибочками і обсмажити на окремій сковороді до рум'яності, використавши частину рослинного масла.
Ріпчасту цибулю нарізати кубиком. Солоні огірки нарізати соломкою. У сковороді, де обсмажується картопля, пасерувати овочі. Додати томатний соус або томатну пасту, розведену водою. Посолити, поперчити, всипати паприку. Тушкувати овочі хвилин 5-7.
До м'яса викласти пасеровані овочі в томатному соусі. Зверху розкласти обсмажені часточки картоплі. Накрити сковороду кришкою і тушкувати блюдо на повільному вогні ще хвилин 20. Лише один раз перемішати. Перемішувати дуже акуратно, щоб не розламати картопляні дольки.
Подавати блюдо гарячим, посипавши зеленню і дрібно порубаним часником. Окремо можна подати гострий перець.
Коментувати