Існує кілька способів приготування баклажанів - човником, віялом, гармошкою. В даному випадку скористалася останнім. Запікати краще невеликі баклажани - порційні. Страви з картоплі дуже смачні.
Інгредієнти
- Баклажан - 3 шт
- Картопля - 3 шт
- Сіль - 0.7 ч. л.
- Зелень - 70 г
- Часник - 3 зуб.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сир твердий - 150 г
- Сметана - 3 ст. л.
Час приготування: 55 хвилин
Кількість порцій: 3
У баклажанах зробити поперечні паралельні надрізи на відстані 5 - 7 міліметрів один від одного, не дорізаючи до низу приблизно пів сантиметра. Надрізані баклажани помістити в каструлю з водою, посолити і відварити 5 хвилин з моменту закипання. Відкинути на сито (друшляк), трохи остудити.
Картоплю очистити, тонко нарізати поперек, краще використовувати підручні засоби. Я скористалася кухонним комбайном. Промити картопляні слайси холодною водою і відварити з моменту закипання три хвилини. Відкинути на сито (друшляк), трохи остудити.
У кожен розріз баклажана вставити картопляний слайс.
Зелень, я використовувала кінзу, порізати. Часник подрібнити. До зелені додати часник і оливкове масло, перемішати. Сир нашаткувати і додати сметану, перемішати.
Баклажани з картоплею перекласти у форму для запікання. Зверху нанести масу із зелені і часнику, залишити на 20 хвилин промаринуватися. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати 20 хвилин. Дістати баклажани з картоплею і нанести сирну масу. Продовжити запікати ще 10 хв.
Подавати в гарячому вигляді. Смачного!
Коментувати