Баклажанна ікра по-румунськи

Дуже популярна в Румунії закуска. Її називають ще "ікра бідняка". Смачні і пікантні страви з баклажанів. Дуже хороша страва на вечерю як доповнення до м'яса, запеченого або грільного, але і з хлібом вона не менш смачна. Кухня: Румунська.

Інгредієнти

  • Баклажан (500-600 гр.) - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія соняшникова - за смаком
  • Оцет - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Кріп - за смаком

Час приготування: 70 хвилин

Баклажани наколоти ножем і запекти при темп. 200 град. близько 45-50 хвилин.
Дрібно нарізати цибулю, посолити, поперчити за смаком і замаринувати її в оцті. Оцет у мене 25%. Оцет береться так само за смаком. Можна так само взяти сік лимона. Маринуємо близько 15 хвилин.
Баклажан очистити від шкіри і нарубати дрібно ножем. Змішати з цибулею і додати масло. Масло теж береться за смаком, або рафінована або нерафінована. Дрібно ріжемо кріп і додаємо в салат, але можна робити і без кропу.
Наша закуска готова! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі