Дуже популярна в Румунії закуска. Її називають ще "ікра бідняка". Смачні і пікантні страви з баклажанів. Дуже хороша страва на вечерю як доповнення до м'яса, запеченого або грільного, але і з хлібом вона не менш смачна. Кухня: Румунська.
Інгредієнти
- Баклажан (500-600 гр.) - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Олія соняшникова - за смаком
- Оцет - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Сіль за смаком
- Кріп - за смаком
Час приготування: 70 хвилин
Баклажани наколоти ножем і запекти при темп. 200 град. близько 45-50 хвилин.
Дрібно нарізати цибулю, посолити, поперчити за смаком і замаринувати її в оцті. Оцет у мене 25%. Оцет береться так само за смаком. Можна так само взяти сік лимона. Маринуємо близько 15 хвилин.
Баклажан очистити від шкіри і нарубати дрібно ножем. Змішати з цибулею і додати масло. Масло теж береться за смаком, або рафінована або нерафінована. Дрібно ріжемо кріп і додаємо в салат, але можна робити і без кропу.
Наша закуска готова! Смачного!
Коментувати