Рибка, тушкована з лісовими грибами та вершками здатна прикрасити будь-який святковий стіл. Якщо грибні супи вже наварені, соуси нароблені, пироги з грибами спечені, а запаси грибів з морозилки все не закінчуються, то можна спробувати ще один варіант. Пригощайтеся! Кухня: Латиська. Готуйте страви з грибів, це смачно.
Інгредієнти
- Риба (філе будь-якої білої риби - дорада, сібас, минь, камбала. У мене 2 невеликі річкові форельки.) - 2 шт
- Гриби (навпіл рижики і коричневі печериці) - 300 г
- Цибуля червона (середнього розміру) - 1 шт
- Часник - 2 зуб.
- Вершки - 250 мл
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Вино біле напівсухе - 50 мл
- Чебрець - 1 ч. л.
- Сіль - 2 щіпки.
- Перець чорний (і 6-7 горошин рожевого перцю) - 1 пуч.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Починаємо з грибів. Я розморозила рижики (воду з-під грибів не виливати!) і зрозуміла, що їх замало. Тому додала ще стільки ж коричневих печериць. В ідеалі, звичайно, тільки лісові благородні гриби - боровики, підосичники, рижики. Але через брак оних можна взяти і магазинні, але тоді добре б додати грибний порошок (перемелені сушені боровики). Загалом, крупно нарізати гриби. Малюків взагалі залишала цілими. Грибов не шкодувати, їх повинно бути багато, а не для запаху.
Налити в сковороду олію і додати шматочок вершкового масла.
Дрібно нарізати будь-яку негорьку цибулю - шалот, червону або білу. Вивалити на сковороду, обсмажити до прозорості і додати дрібно нарізаний часник.
Через пару хвилин додати нарізані гриби, посолити, насипати трохи сушеного чебрецю і рожевий перець. Дати грибам трохи позолотитися. Кришкою не накривати.
Тепер про рибу. Підійде філе будь-якої білої риби - дорада, сібас, минь, камбала. У мене 2 невеликі річкові форельки. Цілком важили менше кілограмів. А видаливши кістки, залишилося грам 600.
Як тільки гриби подрумянились з одного боку, кладемо зверху на гриби рибу шкірою вгору. Акуратно солимо і перчимо тільки рибу. Можна скропити рослинним маслом. Тепер рідина для тушкування. Я змішала воду від рижиків (шкода було виливати) і соєвий соус. Вилила акуратно на сковороду під рибу, додала трохи вина, накрила кришкою і залишила готуватися. Це займе хвилин 15, в залежності від товщини риби. Весь фокус у тому, що рибка лежить на грибний подушці і не стосується сковороди.
Хвилин через 15-20 перевірити рибу і влити вершки. Можна ще присипати чебрецем або покласти пару гілочок цілком.
Залишити на маленькому вогні до закипання вершків. Потім вимкнути і залишити під кришкою ще на кілька хвилин без вогню.
Поки рибка бухтіла під кришкою, в паралельному світі варилася картопля на гарнір. Це опционно, за бажанням. А картоплю я нарізала невеликими кубиками і дала їй розваритися як слід, потім злила і додала кропу і пряного грибного масла (вершкове масло, дрібно-дрібно нарізані гриби, часник, шніт-цибуля і кілька крапель трюфельного масла і в морозильник). Це я хвалюся...
Ну ось, в принципі, і все, можна подавати! Смачного!
Коментувати