Чахохбілі з куркою

Чахохбілі - страва з курки грузинської кухні, дуже яскрава, пряна, смачна! Готується швидко і без проблем. Звичний і вже трохи обридлий смак курки тут зовсім не впізнати завдяки ароматного букету спецій! Кухня: Грузинська

Інгредієнти

  • Курка - 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Масло вершкове (для смаження) - 40 г
  • Вино біле сухе - 100 мл
  • Томати у власному соку - 400 г
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Аджика - 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Часник - 4 зуб.
  • Горіхи волоські - 2 ст. л.
  • Базилік (сушений) - 1 ч. л.
  • Зелень - 20 г
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • М'ята - 0.5 ч. Л.
  • Олія (для смаження) - 3 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

1. Обсмажити шматочки курки до золотистого кольору.
2. Додати до курки по черзі овочі - цибулю, перець.
3. Влити вино, кип'ятити 3-4 хвилини.
4. Додати томати, сіль, цукор, все спеції, аджику. Протушити 20-25 хвилин.
5. В кінці додати подрібнений часник, зелень, волоські горіхи. Довести до кипіння і вимкнути пічку.
6. Дати настоятися 10 хвилин.

Готувати цю страву краще в глибокому посуді. Дуже смачно і в холодному і в гарячому вигляді. Спеції можна регулювати за власним смаком.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі