Чахохбілі - страва з курки грузинської кухні, дуже яскрава, пряна, смачна! Готується швидко і без проблем. Звичний і вже трохи обридлий смак курки тут зовсім не впізнати завдяки ароматного букету спецій! Кухня: Грузинська
Інгредієнти
- Курка - 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста - 3 шт
- Масло вершкове (для смаження) - 40 г
- Вино біле сухе - 100 мл
- Томати у власному соку - 400 г
- Перець болгарський - 1 шт
- Аджика - 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
- Перець чорний - за смаком
- Сіль за смаком
- Цукор - 1 ч. л.
- Часник - 4 зуб.
- Горіхи волоські - 2 ст. л.
- Базилік (сушений) - 1 ч. л.
- Зелень - 20 г
- Коріандр - 1 ч. л.
- М'ята - 0.5 ч. Л.
- Олія (для смаження) - 3 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
1. Обсмажити шматочки курки до золотистого кольору.
2. Додати до курки по черзі овочі - цибулю, перець.
3. Влити вино, кип'ятити 3-4 хвилини.
4. Додати томати, сіль, цукор, все спеції, аджику. Протушити 20-25 хвилин.
5. В кінці додати подрібнений часник, зелень, волоські горіхи. Довести до кипіння і вимкнути пічку.
6. Дати настоятися 10 хвилин.
Готувати цю страву краще в глибокому посуді. Дуже смачно і в холодному і в гарячому вигляді. Спеції можна регулювати за власним смаком.
2. Додати до курки по черзі овочі - цибулю, перець.
3. Влити вино, кип'ятити 3-4 хвилини.
4. Додати томати, сіль, цукор, все спеції, аджику. Протушити 20-25 хвилин.
5. В кінці додати подрібнений часник, зелень, волоські горіхи. Довести до кипіння і вимкнути пічку.
6. Дати настоятися 10 хвилин.
Готувати цю страву краще в глибокому посуді. Дуже смачно і в холодному і в гарячому вигляді. Спеції можна регулювати за власним смаком.
Коментувати