Червонокачанна капуста по-скандинавськи

Коли як не влітку урізноманітнити свій стіл овочевими пісними стравами? Рекомендую звернути увагу на краснокочанную капусту. Багато хто не любить її за дуже жорстке листя. Даний спосіб приготування дозволяє уникнути цього недоліку. До того ж капуста виходить пікантною, гострою, і може служити не тільки гарніром до м'ясних і рибних страв, але може бути і цілком самостійним, ситним блюдом для людей, які дотримуються низькокалорійної дієти, оскільки не містить жирів. Такі страви з капусти ідеально підійдуть для любителів шашликів на природі. Його можна приготувати заздалегідь і взяти з собою. Готуйте дієтичні страви - вони корисні.

Інгредієнти

  • Капуста червонокачанна - 1000 г
  • Оцет (яблучний 6%) - 150 мл
  • Вода - 400 мл
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Сіль - 4 ч. л.
  • Спеції (з меленою гвоздикою, лавровий лист) - 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста (за бажанням) - 1 шт
  • Джем (брусничний, журавлинний, з червоної смородини) - 150 г

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 6

Капусту помити, видалити пошкоджені листя, нашаткувати тонкою соломкою. Цибулю нарізати півкільцями. Скласти все в каструлю з товстим дном, додати сіль, цукор, спеції.
Змішати оцет і воду, додати до капусти. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім накрити кришкою і зменшити вогонь. Тушкувати при періодичному помішуванні близько години. Додаємо джем, перемішуємо, тушкуємо ще півгодини, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо на плиті під кришкою до охолодження.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі