Цибулевий гуляш

Гуляш - це дуже смачно! Особливо справжній угорський. Але через присутність деяких овочів, солодкого свіжого перцю, наприклад, мої онуки його не їдять. Цибулевий гуляш готується з малої кількості інгредієнтів, практично без свіжих овочів, і дуже просто. Правда, досить довго, але прямої участі під час приготування не потрібно. Зовсім. А як же цибуля? Так, багато дітей не люблять цибулю, але при приготуванні цього гуляшу цибулю практично весь перетворюється в соус, який не має різкого цибулевого аромату. Коротше, мої діти їдять цей гуляш, м'яса побільше, соусу - поменше. А дорослі все їдять з апетитом: ніжне м'ясо, ароматний цибульний соус, - прекрасні страви з яловичини на день народження для холодної зими. Навіть дітям. Рекомендую!

Інгредієнти

  • Яловичина - 700 г
  • Цибуля ріпчаста - 700 г
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Паприка солодка - 0.5 ч. л.
  • Перець чорний (за смаком) - 0.5 ч. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Сік лимонний - 2 ч. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Вода - 600 мл

Час приготування: 260 хвилин

Кількість порцій: 6

Головний принцип приготування гуляшу - однакова кількість м'яса і цибулі. Але в готовій страві цибуля майже не відчувається, вона перетворюється в соус. Отже, цибулю нарізаємо кубиками.
У каструлю або сотейник наливаємо масло, ставимо на вогонь і висипаємо всю цибулю. Обсмажуємо цибулю до прозорості.
Поки смажиться цибуля, нарізаємо м'якоть яловичини середнім кубиком. Можна готувати і з свинини, тільки тушкувати треба не 4, а 2 години.
Додаємо м'ясо до цибулі. Смажимо до зміни кольору м'яса.
Додаємо томатну пасту, паприку і чорний мелений перець. НЕ солимо!
Вливаємо воду. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, прикриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися на 3,5 години. При необхідності доливаємо воду. Потім додаємо сіль, цукор і лимонний сік, перемішуємо. Додаємо вогонь до середнього і тушкуємо ще півгодини без кришки.
Незважаючи на тривале тушкування м'ясо не перетворюється на безформну масу, залишається шматочками, а ось цибуля практично вся розчиняється в соус, залишаються рідкісні шматочки, які можна видалити, обробивши соус блендером. Смачно з будь-яким гарніром. Традиційно гуляш подають з картопляним пюре. Скуштуйте!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі