Молода картопля смажена цілком "Ароматна"

Молода картопля смажена в шкірці, хрустка скоринка, м'яка всередині. Трохи схожа на печену на вогнищі. З часничком і зеленню. Дуже смачні, ароматні і пісні страви з картоплі нашвидкоруч. Мінімум зусиль, готувати швидко. В інтернеті зараз багато рецептів молодої картоплі, але саме такої не знайшла. Тому зважилася запропонувати і свій варіант. Готую так багато років і завжди йде на "Ура"! А ще, ви знали, що молода картопля в шкірці корисна?! Страви з картоплі дуже смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Картопля (дрібна) - 1 кг
  • Олія - ​​4 ст. л.
  • Зелень (великий пучок. Зелень будь-яка, за смаком.) - 1 пуч.
  • Часник - 4 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Приправа (у мене суміш перців і готова суміш "кавказькі трави".) - за смаком

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Молоду дрібну картоплю добре помити. Під час миття частина шкірки злізе, але спеціально зчищати її ножем або щіткою не можна, буде вже "не те". Кожну картоплину наколоти виделкою в декількох місцях.
На сковороді розігріти олію і викласти картоплю. Масла не повинно бути багато, ми готуємо картоплю НЕ у фритюрі. У мене сковорода велика, тому масла пішло 4 ложки. На маленьку піде набагато менше. Перемішати картоплю, щоб вона вся покрилася маслом і ВІДРАЗУ посолити і посипати спеціями. Вважається, що не варто солити картоплю відразу, вона буде м'яка. Спробуйте посолити відразу, переконайтеся, що це не так. Зате, наколота виделкою картопля просолиться рівномірно, а не виявиться солоною зовні і прісною всередині. У всякому разі саме в цьому рецепті цей принцип працює. З приправ у мене суміш перців і готова суміш "Кавказькі трави". Але підбирайте під себе і приправи і їх кількість.
Смажити картоплю на середньому вогні НЕ накриваючи кришкою. Це дуже важливий момент. Якщо накриєте картопля перестане смажиться і почне тушкуватися. Необхідної скоринки вже не вийде. Періодично перемішувати. Смажити до скоринки. Перевіряти готовність зубочисткою. Скоринка буде протикатися ніби через силу, а всередині картопля повинна бути м'яка. У мене на це зазвичай іде 15-20 хвилин. Але може смажити і швидше і довше, залежить від сорту. Поки картопля смажиться, нарізати зелень (будь-яку, за смаком, у мене кінза і кріп) і часник. Чим більше її буде, тим смачніше. Готову картоплю викласти на блюдо, посипати зеленню з часником і негайно подавати.
Картопелька виходить з хрусткою скоринкою і м'яка всередині. Трохи схожа на печену на вогнищі. Оооочень ароматна. Їсти її краще відразу. Після охолодження вона буде вже не така смачна. А ви знаєте, що їсти молоду картоплю з шкіркою дуже корисно, оскільки в шкірці містяться вітаміни, мінеральні речовини і, найголовніше, калій, такий необхідний для роботи серця. Плюс тонка картопляна шкірка - це додаткова клітковина, яка сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту. Причому в самій картопляної шкірці корисних речовин знаходиться набагато більше, ніж в бульбі. Смачного і міцного здоров'я!

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі