Цвітна капуста в гострому клярі

Цвітна капуста в клярі стане відмінною закускою, а так само просто для перекусу. Виходить дуже смачно, для тих, хто любить гостренького це відмінна ідея приготування.

Інгредієнти

Дип-соус Ранч на кислому молоці

  • Кисле молоко - 100 г
  • Сметана - 100 г
  • Майонез - 100 г
  • Оцет (яблучний) - 1 ст. л.
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Кріп - 1 ст. л.
  • Часник - 3 зуб.

Капуста цвітна

  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 скл.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Кисле молоко - 0.5 скл.
  • Капуста цвітна (середнього розміру, розділити на суцвіття) - 1 шт
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Соус (гострий) - 100 г
  • Вода

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Соус: У мисці середнього розміру змішайте кисле молоко, майонез, сметану і оцет до отримання однорідної маси. Додайте петрушку, кріп, часниковий порошок, 1/4 ч. л. солі і трохи перцю; перемішайте все. Накрийте кришкою і поставте в холодильник, поки готуєте цвітну капусту. Кляр: У великій мисці змішайте віночком борошно, паприку, часниковий порошок і 1 ч. л. солі. У мірній склянці з носиком змішайте кисле молоко і 0,5 ст. води.
Вмішайте суміш з кислого молока в борошно і замісіть однорідне густе тісто. Додайте цвітну капусту в тісто і добре перемішайте. Перекладіть цвітну капусту на підготовлені листи, струснувши надлишки тісте назад в миску. Розмістіть суцвіття на деках так, щоб вони не стикалися один з одним. Випікайте, поки тісто не пропечеться, приблизно 15 хвилин. На деко краще постелити пергамент. Духовку розігріти до 230 градусів. Тим часом в невеликій каструлі на повільному вогні розтопіть вершкове масло, додавши гострий соус.
Через 15 хвилин запікання цвітної капусти, полийте її половиною суміші з гострого соусу, потім переверніть суцвіття і полийте сумішшю.
Встановіть на духовці режим гриля. Підсмажте цвітну капусту, поки вона не стане ніжною і покритої хрусткою скоринкою, 2-3 хвилини. Трохи остудіть перед подачею на стіл з соусом.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі