Для мене лютий місяць означає, що я повинна сісти на дуже щадну дієту. Тому, абсолютно нічого смаженого в маслі. Пропоную вам суп-пюре з овочів і брокколі з додаванням вершків 10%, Для подачі додамо в тарілку буквально 1 ч. л. оливкового масла. Корисний, ніжний на смак суп підійде всім, хто дотримується здорового харчування. Дієтичні страви - категорія рецепту.
Інгредієнти
для супу
- Вода - 500 мл
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Кабачок (шматок від кабачка приблизно 50-70 г) - 1 скибка
- Картопля - 1 шт
- Брокколі (суцвіття) - 10 шт
- Сливки (10%, можна замінити на молоко 3,2%) - 200 мл
- Часник - 2 зуб.
- Сіль за смаком
для подачі
- Оливкова олія (на порцію по 1 ч л)
- Зелень (опціонально)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Суп смачніше для мене тільки що зварений. Тому я його варю "на разок". Ставимо каструлю з водою 500 мл на вогонь. Доводимо до кипіння і викладаємо в киплячу воду овочі, порізані довільно. Викладаємо всі овочі крім брокколі і часнику. Варимо овочі до готовності. Далі викладаємо до готових овочів суцвіття брокколі і зубчики часнику. Солимо до смаку. Варимо ще 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню і пюріруем. Я використовувала погружной блендер.
Ставимо знову на вогонь, вливаємо вершки, з'єднуємо. Доводимо до кипіння, пробуємо на сіль, коригуємо за смаком і знімаємо з вогню. Суп-пюре готовий. Даємо постояти трохи.
Розливаємо суп по тарілках. Кладемо зелень за бажанням і додаємо в тарілку супу по 1 ч. л. оливкового масла. Подаємо.
Суп виходить смачним, ніжним і корисним. Щоб посилити смак супу, можна все овочі спочатку потомити у оливковому маслі до готовності, потім залити окропом, довести до кипіння і пюрировать. Додати вершки. Буде більш насиченим смак і звичайно інший рецепт, який буде відрізнятися технологією приготування!
Коментувати