Дієтичний суп-пюре з брокколі

Для мене лютий місяць означає, що я повинна сісти на дуже щадну дієту. Тому, абсолютно нічого смаженого в маслі. Пропоную вам суп-пюре з овочів і брокколі з додаванням вершків 10%, Для подачі додамо в тарілку буквально 1 ч. л. оливкового масла. Корисний, ніжний на смак суп підійде всім, хто дотримується здорового харчування. Дієтичні страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

для супу

  • Вода - 500 мл
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Кабачок (шматок від кабачка приблизно 50-70 г) - 1 скибка
  • Картопля - 1 шт
  • Брокколі (суцвіття) - 10 шт
  • Сливки (10%, можна замінити на молоко 3,2%) - 200 мл
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль за смаком

для подачі

  • Оливкова олія (на порцію по 1 ч л)
  • Зелень (опціонально)

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Суп смачніше для мене тільки що зварений. Тому я його варю "на разок". Ставимо каструлю з водою 500 мл на вогонь. Доводимо до кипіння і викладаємо в киплячу воду овочі, порізані довільно. Викладаємо всі овочі крім брокколі і часнику. Варимо овочі до готовності. Далі викладаємо до готових овочів суцвіття брокколі і зубчики часнику. Солимо до смаку. Варимо ще 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню і пюріруем. Я використовувала погружной блендер.
Ставимо знову на вогонь, вливаємо вершки, з'єднуємо. Доводимо до кипіння, пробуємо на сіль, коригуємо за смаком і знімаємо з вогню. Суп-пюре готовий. Даємо постояти трохи.
Розливаємо суп по тарілках. Кладемо зелень за бажанням і додаємо в тарілку супу по 1 ч. л. оливкового масла. Подаємо.
Суп виходить смачним, ніжним і корисним. Щоб посилити смак супу, можна все овочі спочатку потомити у оливковому маслі до готовності, потім залити окропом, довести до кипіння і пюрировать. Додати вершки. Буде більш насиченим смак і звичайно інший рецепт, який буде відрізнятися технологією приготування!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі