"Домашна селска гозба" - дуже смачні і ситні гарячі страви з картоплі і яєць болгарської кухні. Просте і швидке блюдо в приготуванні. Кухня: Болгарська
Інгредієнти
- Картопля (400 гр) - 2 шт
- Цибуля ріпчаста (середніх) - 2 шт
- Помідор (300 гр) - 1 шт
- Яйце куряче - 4 шт
- Олія - 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Перець червоний пекучий - за смаком
- Петрушка - за смаком
Час приготування: 45 хвилин
Ось такі овочі нам знадобляться. У мене був ще шматочок цукіні і він теж пішов в справу. У літній сезон беруть свіжі помідори, а взимку консервовані у власному соку.
Картоплю нарізати кубиком. Розігріти масло і обсмажити картоплю до золотистого.
Додати нарізану кубиком цибулю. Смажити все близько 5 хвилин, потім зменшити вогонь, закрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.
В цей час дрібно нарізати помідор і також додати до картоплі, перемішати, посолити-поперчити за смаком і закрити кришкою, тушкувати до м'якості помідора.
Розбити яйця над овочами, посипати петрушкою, знову закрити кришкою і тримати до готовності яєць.
Ось таке блюдо виходить. На тарілочку викладаються овочі з одним яйцем на персону.
Смачного!
Коментувати