Фаршировані перці під сирною шубкою

Хочу поділитися своїм домашнім рецептом приготування фаршированих перців в духовці. Блюдо дуже соковите і смачне. Підходить як для святкового столу, так і для буднів. Страви на день народження з фаршу в духовці дуже смачні, спробуйте приготувати. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Перець солодкий червоний (паприка) - 4 шт
  • Фарш м'ясний (будь-який) - 400 г
  • Морква - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Рис - 80 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Сир твердий - 100 г
  • Майонез - 4 ст. л.
  • Олія (трохи)
1. Насамперед готую зажарку. Цибулю нарізаю кубиком, моркву натираю на тертці. Обсмажую овочі в невеликій кількості олії хвилин 10, остуджую.

2. Рис заливаю неповною склянкою води (приблизно 200 мл.), Додаю 1/3 ч. л. солі і на середньому режимі доводжу до кипіння. Як тільки вода почне закипати, зменшуємо вогонь до мінімуму і варю рис під кришкою до того моменту, коли він вбере практично всю вологу (помішуючи). Знімаю з плити і остуджую.

3. У глибоку миску відправляю м'ясний фарш, зажарку, рис, подрібнений часник, сіль і перець за смаком, а також 2 ст. л. сметани. Добре перемішую.

4. Перці розрізаю поздовжньо навпіл, видаляю насіння і все зайве, підсолюваю і заповнюю фаршем. Зверху накриваю сирною шубкою. Для цього змішую натертий на тертці сир з 4 ст. л. майонезу або сметани.

5. Запікаю перці при температурі 200 ° C хвилин 40 (сирна скоринка повинна красиво зарум'яниться). Страву з фаршу в духовці подаю зі сметаною або сметанним соусом.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі