Якщо ви любите не тільки перці, але і соус, в якому вони тушкувалися. Якщо ви грибник, і вам пощастило на тихе полювання, загляньте, цей рецепт страви з грибів і фаршу на сковороді для вас. Хоча, гриби можна і замінити на печериці або гливи. Пригощайтеся.
Інгредієнти
Основне блюдо
- Перець болгарський (середнього розміру) - 6 шт
- Свинина (м'якоть) - 200 г
- Рис (варений) - 1 скл.
- Гриби (відварені, в моєму випадку білі) - 200 г
- Цибуля ріпчаста (2 середні цибулини) - 300 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Олія - 2 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Лист лавровий - 1 шт
- Петрушка - 1 пуч.
соус
- Гриби (відварені, в моєму випадку білі) - 150 г
- Соус томатний - 100 г
- Сметана - 100 г
- Сіль за смаком
- Вода (окріп) - за смаком
Час приготування: 100 хвилин
Кількість порцій: 4
Приготувати продукти: Рис зварити. М'ясо подрібнити на крупній решітці м'ясорубки. Гриби зварити і прокрутити в м'ясорубці.
Змішати фарш, рис і 200 м грибів. Цибулю порізати і підсмажити на 1 ст. л. рослинної олії, з додаванням цукру. Перці вимити і почистити від насіннєвої коробочки.
Додати 2/3 смаженої цибулі і посічену петрушку в начинку, посолити і заправити чорним меленим перцем, ретельно перемішати. Начинити перці.
У глибокій сковороді розігріти 1 ст. л. рослинного масла, викласти перці, прикривши їх "кришечками".
Обсмажити 5 хвилин на середньому вогні, перевернути.
У блендері подрібнити 150 р грибів + томатний соус + 1/3 смаженої цибулі + сметана. Збити соус.
Соус викласти на перці, влити окріп, зануривши перці. Дати закипіти.
Тушкувати 30 хвилин при повільному кипінні, періодично поливаючи соусом, додати лавровий лист, посолити за смаком. Тушкувати 5 - 7 хвилин.
Лавровий лист видалити. Подати гарячими в соусі.
В кінці невелика підказка-порада, щоб у вас було достатньо начинки - в кожен чищений перець влийте води, вилийте всю цю воду в миску, приблизно такий обсяг начинки вам потрібно. Адже не дуже приємно коли начинка залишається, і зовсім "жах", якщо її не вистачило. З літньої свіжою зеленню, це смачно!
Перці виглядають красиво, а який аромат... Думаю, їх можна сміливо подати і на святковий стіл. Готуйте страви з фаршу на сковороді. Смачного!
Коментувати