Гамбо з тріски

Гамбо або гумбо - блюдо американської кухні, поширене в штаті Луїзіана. Являє собою густий суп зі спеціями, схожий по консистенції на рагу. Вважається спадщиною кухні каджун, нащадків які прибули в XVIII столітті в Канаду французьких емігрантів. Гамбо може бути густим, як рагу, і подається на подушці з рису, може бути більш рідким, як суп. Я приготувала другий варіант страви з рису і риби, за основу взяла рецепт з журналу Гостроном. Кухня: Американська

Інгредієнти

  • Філе рибне (сібас, тріска або інша біла морська риба) - 400 г
  • Рис (басматі) - 1 скл.
  • Перець болгарський (зелений) - 1 шт
  • Селера черешкова - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Квасоля (свіжоморожена) - 400 г
  • Томати у власному соку - 400 г
  • Бульйон (рибний) - 400 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
Підготувати продукти. Гамбо можна зварити з будь-якою морською рибою - судаком, тріскою, дорадо, камбалою, сібас. Головне, щоб в рибі не було дрібних кісток. У мене філе тріски. Рис промити в декількох водах, покласти в каструлю з холодною водою і залишити на 30 хвилин. Воду злити. У каструлю влити велику кількість свіжої води, на сильному вогні довести до кипіння, варити 7 хвилин. Зменшити вогонь і варити ще 10 хвилин. Відкинути рис на друшляк і дати обсохнути.
Поки вариться рис, підготувати овочі, вимити їх і очистити. Перець нарізати невеликими кубиками, селеру - тонкими скибочками. Цибулю очистити і подрібнити. Квасолю розморозити при кімнатній температурі і обсушити.
У каструлі розігріти олію, додати борошно і готувати, постійно помішуючи, 3 хвилини.
Покласти в борошняну суміш солодкий перець, селеру і цибулю, готувати, помішуючи, ще 6 хвилин.
Помідори розім'яти виделкою і додати разом з соком в каструлю до овочів.
Бульйон розігріти майже до кипіння, влити в каструлю, дати закипіти.
Відразу ж додати квасолю, приправити сіллю і перцем за смаком. Варити на середньому вогні під нещільно закритою кришкою 10 хвилин.
Тим часом філе риби вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
Додати шматочки філе в суп, варити 5 хвилин.
Додати лавровий лист і потомити суп ще пару хвилин.
Гамбо готовий, можна подавати.
Розкласти відварений рис по тарілках, залити супом і подати на стіл. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі