Голубці з пекінської капусти

Запечені голубці з пекінської капусти, курячого фаршу з рисом і сирним сиром з овочами. Голубці я робила на кеци. Кеци-це сковорода з червоної глини, яку можна ставити в духовку і в піч. Кеци не покрита нічим, зроблена тільки з глини. Екологічно чистий 100% продукт. (Грузія). Продукти в ній робляться у власному соку. Виходить корисна і дуже смачна дієтична страва з капусти. Для цієї страви можна використовувати будь-які форми або глибоку сковороду, яку можна поставити в духовку.

Інгредієнти

для фаршу

  • Фарш курячий (будь-який м'ясний)- 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Рис (круглий) - 0.25 скл.
  • Сіль за смаком
  • Сир сирний (сир в ложці з верхом, можна замінити на жирний сир хорошої якості) - 1 ст. л.
  • Перець Кайєн (за смаком, будь-який: червоний або чорний)

для голубців

  • Капуста пекінська (майже на 1 кг) - 1 вилок
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля червона (або ріпчаста) - 1 шт
  • Часник (за смаком) - 1 зуб.
  • Оливкова олія (або соняшникова) - 1 ст. л.
  • Помідор (скільки поміститься) - 1.5 шт
  • Соус (любий томатний соус) - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

для подачі

  • Зелень
  • Сметана

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 5

Робимо фарш для голубців. Нам знадобиться курячий фарш 300 г або будь-який м'ясний фарш. Ріжемо дрібно в нього цибулю. Додаємо яйце, солимо, перчимо. Кладемо рис. Я використовую в голубці круглий рис. Перемішуємо і даємо трохи постояти, поки будемо готувати овочі. Сирний сир або жирний сир потрібно викласти в фарш перед тим, як загорнути його в листя капусти.
Зрізаємо листя з капусти. Вилок краще взяти великий, щоб зручно було загортати начинку. Вистригати товсті прожилки на листі. Відправляємо листя в глибоку каструлю і заливаємо окропом, щоб вони були "слухняні".
Готуємо овочі для "подушки" для голубців. На сковороду наливаємо масло, гріємо його. Викладаємо дрібно рубаний часник, через хвилину - довільно порізану цибулю. Трохи обсмажуємо до м'якості.
Викладаємо моркву. Ще трохи обсмажуємо пару хвилин. Перемішуємо.
Фарш у нас готовий і як я вже говорила перед тим, як його загорнути в листя, потрібно в нього покласти сирний сир і з'єднати. Виймаємо лист капусти з окропу і викладаємо на нього фарш. Фаршу потрібно покласти стільки на лист, щоб добре його загорнути. Листя у мене розміром все різні. Загортаємо так, як вам зручно.
З цієї кількості фаршу у мене вийшло 15 шт голубців. Пішов майже весь кілограмовий вилок пекінкі. Розміром голубці від 7 см до 9 см (для рецепта виміряла).
Щоб листя з фаршем НЕ розвалилися в процесі приготування, я обсмажила голубці з двох сторін, буквально по хвилині з кожної. Голубці схопляться.
Будемо голубці готувати в духовці до готовності. Можна взяти будь-яку форму або сковороду, яку можна поставити в духовку. Я буду голубці робити на кеци. Глиняна сковорода у мене D-22 см і заввишки-5 см. На низ виклала приготовані овочі.
Одним шаром виклала голубці, скільки поміститься. Решту напівфабрикатів голубців я виклала в форму керамічну, накрила кришкою від форми і прибрала в холодильник. Я буду їх готувати завтра. Можна взяти більшу форму. Нам на двох на сьогодні досить.
Зверху голубці присипала трохи сіллю. Виклала шаром часточки помідорів порізаних товщиною в 1 см. Розподілила рівно поверх помідорів соус томатний. Кеци закрила фольгою і поставила в духовку на 60 хвилин при т-180 С.
Хвилин за 15 до закінчення готування, зняла фольгу і знову поставила в духовку, щоб верх красиво запёкся.
Голубці з пекінської капусти готові. Ось така краса.
Подаємо. Я подала голубці зі сметаною і присипала їх посіченою петрушкою.
Ось такий розлом.
Я-фанат будь-яких голубців. Це дуже смачно! Справжня осіння їжа, коли урожай капусти і пекінської, і білокачанної. Маса користі і вітамінів! Тепло і затишно, а як же смачно пахне в будинку від такої душевної їжі.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі