Грибний суп з квасолею і ріпою

Густий насичений суп з підосичників з білою квасолею і ріпою замість картоплі. Ріпа, на відміну від картоплі, є низькокалорійним продуктом і містить багато вітамінів і мікроелементів. Гриби можна взяти будь-які: сухі; лісові; печериці або гливи. Буде смачно з усіма. Страви з грибів - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Вода - 1,5 л
  • Гриби (заморожені підосичники, будь-які гриби) - 4 шт
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія (1,5 ст л для гасіння + 0,5 ст л додати в каструлю в кінці готування, можна замінити на соняшникову) - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Ріпа (жовта D ~ 8-10 см) - 1 шт
  • Квасоля консервована (біла) - 0,5 бан.
  • Крупа манна (опціонально) - 1 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Гриби розморозила, нарізала і поставила варити в підсоленій воді. Готуємо продукти, які нам знадобляться. Поки гриби варяться, зроблю основу для супу. Потрібно взяти каструлю з товстим дном, в якої спочатку буду томити овочі з грибами, а потім варити суп. Виберете посуд, який у вас є. Наливаємо масла 1,5 ст л, гріємо його і викладаємо ріпчасту порізану цибулю. Золотим його. Додаємо моркву, перемішуємо, зменшуємо вогонь на мінімум, накриваємо кришкою і томити хвилин 5. Замість картоплі я сьогодні візьму жовту ріпу. Очистила її від шкірки і нарізала невеликим кубиком. Відправила в каструлю до цибулі з морквою. Томила хвилин 10. Ріпа швидко готується і не потрібно її розварювати. Далі шумівкою з каструлі дістаємо відварені гриби. Готуємо до випаровування рідини.
Додаємо білу квасолю разом з рідиною. Я використовую білу оригінальну квасолю. Перемішуємо, Томити все до готовності ще хвилин 10. Заливаємо грибним бульйоном, доводимо до кипіння і постійно помішувати всипаємо 1 ст л манної крупи. Манка загустіть наш суп і зробить бульйон в супі таким тягучим і насиченим. Ви можете манку не класти, але мені подобається більше з нею. Варимо ще хвилини 2-3, наливаємо олію, що залишилася - 0,5 ст л і знімаємо з вогню.
Суп готовий. Ароматний і смачний!
Подаємо. Поза Посту до супу добре подати сметану. Але сьогодні ми їли без сметани! Смачно однозначно. Дивуємо своїх дорогих чудовою їжею в ці дні Посту. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі