Гуляш класичний, за технологією

У збірниках рецептур для підприємств громадського харчування існує поділ на 3 колонки: I - преміум (ресторани) II - середня (кафе, бари) III - економ (столові). Цей гуляш я готувала по середній колонці. При необхідності ви можете зробити цю страву з м'яса самі. Кухня: Угорська

Інгредієнти

  • М'ясо (у мене свиняча шийка) - 441 г
  • Жир (тваринний жир: вершкове або топлене масло, смалець) - 21 г
  • Цибуля ріпчаста - 72 г
  • Пюре томатне - 45 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 15 г
  • Лист лавровий - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 110 хвилин

Кількість порцій: 3

1. М'ясо наріжте на шматочки по 20-30 гр. Обсмажте його з усіх боків на 2/3 частини вершкового масла.
2. У цей час спассеруйте томатну пасту на невеликій кількості рослинного масла.
3. Залийте м'ясо 2 л бульйону або води, додайте томатну пасту.
4. Тушкуйте близько 1 години.
5. Цибулю наріжте кубиком. Спассеруйте на залишках вершкового масла.
---------------
Всю пассеровку потрібно відразу перекладати в холодний посуд, щоб вона не продовжувала готуватися на гарячій сковороді.
---------------
6. Борошно просійте, спассеруйте на сухій сковороді до золотистого кольору. Повністю остудіть її. Розведіть невеликою кількістю води.
7. На бульйоні, що залишився після тушкування зробіть соус. Додайте борошно, цибулю, сіль, перець. Проваріть близько 3 хв.
8. Поверніть соус до м'яса і тушкуйте гуляш ще 30 хвилин.
9. За 5 хвилин до готовності додайте лавровий лист.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі