Гуляш з пивом "Закарпатський"

На Закарпатті існує традиція, яка допомагає приворожити чоловіка. За словами мольфарів, жінка, що зуміла приготувати гуляш з пивом здатна завоювати серце будь-якого чоловіка. Адже, як відомо, шлях до серця чоловіка, лежить через шлунок. А гуляш - ситні страви з м'яса, в основі яких лежить м'ясо і ароматна юшка з пива, ймовірно, припадуть до смаку будь-якому, навіть самому вибагливому чоловікові. Крім того, гуляш прикрасить святковий стіл і не залишить ваших гостей байдужими. Закарпатський гуляш прийнято готувати в дні Масляної. По-перше, це прекрасна зігріваюча святкова страва, яка підійде, як ніколи до речі, в дні боротьби між лютою зимою і весною. По-друге, за рецептом мольфарка, пивний гуляш можна заворожити на виконання бажань, а коли ще загадувати бажання, як не в Масляну? І по-третє, такий гуляш найкраще готувати на багатті в казані, а значить, це прекрасна можливість зустріти весну на свіжому повітрі і поласувати чимось смачненьким на природі. До гуляшу традиційно можна подати гарнір з картоплі-пюре. Якщо немає можливості приготувати гуляш на багатті, можна використовувати звичайну газову плиту або ж духовку. В останній найкраще готувати пивний гуляш в горщиках. Готуйте страви на Пасху, це смачно.

Інгредієнти

  • М'ясо (свинина або яловичина, можна взяти навпіл) - 1 кг
  • Пиво темне - 500 мл
  • Часник (або за смаком) - 6 зуб.
  • Яблуко (солодкі сорти) - 2 шт
  • Лист лавровий - 3 шт
  • Перець червоний пекучий (невеликий стручок) - 1 шт
  • Паприка солодка (мелена) - 2 ст. л.
  • Сік томатний - 1 л
  • Морква (середня) - 3 шт
  • Капуста кольрабі (невелика головка) - 1/2 шт
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 3 шт
  • Олія (для обсмажування)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
Готуємо овочі. Моркву і кольрабі нарізаємо кубиками. Якщо немає капусти-краще замість неї нічого іншого не використовувати.
Цибулю нарізати кубиками й обсмажити на олії до золотистого кольору, помішуючи. Я обсмажувала відразу в каструлі-скороварці. Краще використовувати казан, гусятницю або будь-який посуд з товстими стінками, типу чавунний.
У обсмажену цибулю додаємо мелену паприку і томатний сік. Добре розмішуємо.
Після додаємо порізану моркву і кольрабі. І залишаємо тушкуватися в томатному соку.
Ріжемо шматочками м'ясо і додаємо в каструлю. Залишаємо тушкуватися хвилин на 30- 40 (до готовності м'яса).
Перед закінченням 30 хвилин нарізаємо яблука на кубики (можна трохи крупніше, ніж моркву і капусту). Так само шкірку з яблука можна не знімати, але це в тому випадку якщо яблука домашні. Додаємо яблука до м'яса з овочами. На цьому етапі солимо, перчимо, додаємо лаврушку і часник і гострий червоний перець цілком. А так же заливаємо пиво. І даємо гуляшу поваритися ще приблизно 10-15 хвилин.
Ось і все. Наш гуляш готовий. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі