Кабачки по-афганськи

Кабачки по-афганськи або "Борані Каду". Дуже смачна пісна страва закуска. Подається або як самостійна страва з рисом на гарнір, або в якості закуски - мезе. Пікантна і пряна, як всі східні страви. Спробуйте, не пошкодуєте) Кухня: Арабська. Страви з кабачків дуже смачні.

Інгредієнти

  • Кабачок - 1.2 кг
  • Помідор - 700 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Олія (для смаження) - за смаком
  • Томатна паста - 2 ч. л.
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 0.5 ч. л.
  • Цукор (або за смаком) - 1.5 ч. л.
  • Вода - 30 мл
  • Перець чилі (за смаком) - 1 шт
  • Перець червоний пекучий - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Йогурт (або вершковий сир) - 100 г

Час приготування: 70 хвилин

Ось такі продукти нам знадобляться.
Кабачки у мене невеликі і їх треба розрізати навпіл, а потім кожну половинку розрізати на пластинки.
Помідори якщо невеликі, то нарізають кружальцями, але у мене вони великі, тому нарізаю полудольками. Часник і гострий перець дрібно нарізати.
Обсмажити кабачки до золотистого кольору.
Дно сковороди змастити маслом. Укласти частинами помідор, посолити злегка і посипати щіпку часнику і перцю.
Потім кладемо частину кабачків і посипаємо їх чорним перцем, куркумою і коріандром.
І так повторюємо шари і присипаємо сіллю і спеціями. Розвести томатну пасту з водою і цукром і полити зверху. Закрити кришкою, дати закипіти і варити на повільному вогні близько 20 хвилин.
Йогурт або вершковий сир змішати з давленим часником і сіллю. Перед подачею блюдо змащують йогуртом.
Потім викласти овочі і зверху полити йогуртом, присипати дрібно нарізаною петрушкою і пластівцями червоного перцю. Уощайтесь! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі