Кабачки по-афганськи або "Борані Каду". Дуже смачна пісна страва закуска. Подається або як самостійна страва з рисом на гарнір, або в якості закуски - мезе. Пікантна і пряна, як всі східні страви. Спробуйте, не пошкодуєте) Кухня: Арабська. Страви з кабачків дуже смачні.
Інгредієнти
- Кабачок - 1.2 кг
- Помідор - 700 г
- Часник - 3 зуб.
- Олія (для смаження) - за смаком
- Томатна паста - 2 ч. л.
- Коріандр - 1 ч. л.
- Перець чорний - 1 ч. л.
- Куркума - 1 ч. л.
- Сіль (за смаком) - 0.5 ч. л.
- Цукор (або за смаком) - 1.5 ч. л.
- Вода - 30 мл
- Перець чилі (за смаком) - 1 шт
- Перець червоний пекучий - за смаком
- Петрушка - за смаком
- Йогурт (або вершковий сир) - 100 г
Час приготування: 70 хвилин
Ось такі продукти нам знадобляться.
Кабачки у мене невеликі і їх треба розрізати навпіл, а потім кожну половинку розрізати на пластинки.
Помідори якщо невеликі, то нарізають кружальцями, але у мене вони великі, тому нарізаю полудольками. Часник і гострий перець дрібно нарізати.
Обсмажити кабачки до золотистого кольору.
Дно сковороди змастити маслом. Укласти частинами помідор, посолити злегка і посипати щіпку часнику і перцю.
Потім кладемо частину кабачків і посипаємо їх чорним перцем, куркумою і коріандром.
І так повторюємо шари і присипаємо сіллю і спеціями. Розвести томатну пасту з водою і цукром і полити зверху. Закрити кришкою, дати закипіти і варити на повільному вогні близько 20 хвилин.
Йогурт або вершковий сир змішати з давленим часником і сіллю. Перед подачею блюдо змащують йогуртом.
Потім викласти овочі і зверху полити йогуртом, присипати дрібно нарізаною петрушкою і пластівцями червоного перцю. Уощайтесь! Смачного!
Коментувати