Картопля з білими грибами по-селянськи

Просте душевне блюдо. Ароматне і якийсь дуже домашнє. Готується швидко, з'їдається ще швидше. Подайте картоплю з білими грибами як самостійно блюдо або як гарнір, наприклад, до м'яса.

Інгредієнти

  • Картопля (велика) - 5 шт
  • Гриби (білі, заморожені) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Чебрець - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 6

Підготуємо основні інгредієнти.
Картоплю наріжемо великими брусочками, опустимо в киплячу підсолену воду на 10 хвилин. Потім злити воду і просушити картоплю.
Гриби розморозимо, крупно наріжемо і обсмажимо з цибулею на вершковому маслі протягом 10 хвилин. Пересмажувати не треба, нам потрібно розкрити аромат цибулі і грибів. В кінці обсмажування солимо і перчимо до смаку.
У деко, змащене вершковим маслом, викладаємо картоплю.
На картоплю викладаємо гриби з цибулею, часник і гілочки чебрецю. Збризкаємо все рослинним маслом або оливковою олією.
Запікаємо в духовці, розігрітій до 180⁰С, протягом 30 хвилин. Дуже смачно і ароматно. Оскільки блюдо у нас приготовлено по-дервенскі, я б прямо в деко його і подала.
Або подаємо порційно. Можна подати картоплю з білими грибами на гарнір до ростбифу з яловичої вирізки. М'ясо і картопля - ідеальне поєднання. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі