Часточки картоплі, запечені в духовці під сирною заливкою. Страви в духовці - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Картопля - 1 кг
- Яйце куряче - 1 шт
- Молоко - 1 скл.
- Сир твердий - 150 г
- Часник - 1 зуб.
- Масло вершкове - 50 г
- Спеції (для картоплі) - на смак
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 8
Сиру картоплю почистити і нарізати кружальцями завтовшки близько 2 мм. Сир натерти на дрібній тертці. Молоко змішати з яйцем, сіллю, перцем і спеціями. Додати ¾ тертого сиру. Круглу форму для випікання спочатку натерти часником, потім змастити маленьким шматочком вершкового масла. Шматочки картоплі викласти внахлест в форму по колу, залити молочно-сирної сумішшю. Зверху посипати сиром, що залишився, і натертим на крупній тертці вершковим маслом. Запікати в духовці при 200º 40 хвилин. Смачного!
Коментувати