Картопля, запечена під сиром

Часточки картоплі, запечені в духовці під сирною заливкою. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Молоко - 1 скл.
  • Сир твердий - 150 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Спеції (для картоплі) - на смак
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 8

Сиру картоплю почистити і нарізати кружальцями завтовшки близько 2 мм. Сир натерти на дрібній тертці. Молоко змішати з яйцем, сіллю, перцем і спеціями. Додати ¾ тертого сиру. Круглу форму для випікання спочатку натерти часником, потім змастити маленьким шматочком вершкового масла. Шматочки картоплі викласти внахлест в форму по колу, залити молочно-сирної сумішшю. Зверху посипати сиром, що залишився, і натертим на крупній тертці вершковим маслом. Запікати в духовці при 200º 40 хвилин. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі