Це дуже смачні і в той же час дуже ситні і калорійн гарячі страви з картоплі в духовці французької домашньої кухні. Кухня: Французька
Інгредієнти
- Картопля - 750 г
- Бекон - 350 г
- Сир твердий - 150 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Масло вершкове - 40 г
Час приготування: 150 хвилин
Змастити дно форми маслом і викласти бекон, щоб краї звисали на третину. У мене форма діаметром 20 см. І висота бортика 5 см. Дана кількість продуктів якраз для двох форм.
Картоплю нарізати на тонкі шайби. Викласти на бекон одну третину картоплі, присолити, поперчити і посипати сиром. Потім знову шар картоплі, сиру і спецій. Третій, завершальний шар, картопля і спеції.
Прикрити все беконом, покласти тонкі шматочки масла. Укрити фольгою і поставити в слабо розігріту духовку на 1 годину 50 хв. Запікаємо при темп.200 град. Після 1.5 години запікання зняти фольгу і останні 30 хвилин запікаємо без неї. У мене запікалося так довго, тому що картопля довго варилася і до того ж в три шари, в середині ще хрустів. Тому орієнтуйтеся по сорту картоплі. Якщо попадається подібний сорт, то можна нарізану картоплю залити окропом на 10-15 хвилин, потім злити воду, підсушити і укладати в шари.
Отримуємо ось таку красу. Даємо постояти хвилин 5-6. При подачі акуратно перевертаємо на блюдо і розрізаємо на шматочки. Смачного!
Коментувати