Картопля збирача винограду

Це дуже смачні і в той же час дуже ситні і калорійн гарячі страви з картоплі в духовці французької домашньої кухні. Кухня: Французька

Інгредієнти

  • Картопля - 750 г
  • Бекон - 350 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Масло вершкове - 40 г

Час приготування: 150 хвилин

Змастити дно форми маслом і викласти бекон, щоб краї звисали на третину. У мене форма діаметром 20 см. І висота бортика 5 см. Дана кількість продуктів якраз для двох форм.
Картоплю нарізати на тонкі шайби. Викласти на бекон одну третину картоплі, присолити, поперчити і посипати сиром. Потім знову шар картоплі, сиру і спецій. Третій, завершальний шар, картопля і спеції.
Прикрити все беконом, покласти тонкі шматочки масла. Укрити фольгою і поставити в слабо розігріту духовку на 1 годину 50 хв. Запікаємо при темп.200 град. Після 1.5 години запікання зняти фольгу і останні 30 хвилин запікаємо без неї. У мене запікалося так довго, тому що картопля довго варилася і до того ж в три шари, в середині ще хрустів. Тому орієнтуйтеся по сорту картоплі. Якщо попадається подібний сорт, то можна нарізану картоплю залити окропом на 10-15 хвилин, потім злити воду, підсушити і укладати в шари.
Отримуємо ось таку красу. Даємо постояти хвилин 5-6. При подачі акуратно перевертаємо на блюдо і розрізаємо на шматочки. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі