Пропоную простий і швидкий рецепт картопляної запіканки. Незважаючи на те, що блюдо готуємо без м'яса, ця страва з картоплі виходить дуже ситною і смачною. Страви з баклажанів також смачні, спробуйте приготувати.
Інгредієнти
- Картопля (картопля відварна в мундирах) - 1 кг
- Яйце куряче - 3 шт
- Молоко - 250 мл
- Сир (можна взяти бринзу або фету) - 250 г
- Горіх мускатний - 0.3 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Сир твердий - 150 г
- Зелень (кріп, петрушка, кінза) - 1 пуч.
- Масло вершкове - 20 г
Відварену картоплю почистити і натерти на крупній тертці. Яйця розбити в окремій мисочці, розбити вилкою і влити до картоплі. Додати молоко, сир, сіль, перець, мускатний горіх, половину твердого сиру і зелень. Добре перемішати.
Форму змажемо шматочком вершкового масла. Викладаємо картопляну суміш, посипаємо сиром, що залишився. Запікаємо при 200 градусах 25-30 хвилин, щоб утворилася рум'яна кірочка. Смачного!
Коментувати