Прості, добротні і пісні страви з гарбуза без претензій на вишуканість. Але смачне, корисне, поживне і доступне блюдо. Перлова каша з гарбузом і ріпчастою цибулею. Гідний гарнір або самостійна пісна страва. Спробуйте!
Інгредієнти
- Крупа перлова - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 150 г
- Гарбуз - 300 г
- Вода - 250 мл
- Паприка солодка - 1/5 ч. л.
- Горіх мускатний - 1 пуч.
- Порошок часниковий - 1/5 ч. л.
- Сіль за смаком
- Олія - 2 ст. л.
Приготувати перловку. Я поступаю наступним чином. Промиваю крупу, заливаю її окропом, загортаю каструлю з перловкою в великий махровий рушник і залишаю на ніч. На наступний день або ранок, перед подальшому приготуванні каші, зливаю воду, що ні вбралася в крупу. Зазвичай її залишається зовсім небагато. Перловка вже практично готова.
Знову заливаю перлову крупу окропом і варю на помірному вогні без кришки. Періодично помішують, щоб перловка не підгоріла. За 15-17 хвилин каша готова. Час приготування, звичайно, залежить і від самої крупи. Іноді варити кашу доводиться на пару хвилин довше. Не стану стверджувати, що це найправильніший і швидкий варіант приготування. Ви маєте право скористатися своїм способом.
Поки вариться перловка, ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити пару хвилин в рослинному маслі.
Додати до цибулі нарізану невеликим кубиком гарбуз. Обсмажити овочі до готовності. Вага очищених овочів.
Приправити гарбуз з цибулею паприкою, часниковим порошком, мускатним горіхом, посолити.
Перлова крупа зварилася.
Викласти перловку в сковороду з овочами, перемішати, спробувати блюдо на сіль. Прогріти все разом 2-3 хвилини на помірному вогні. Все готово!
Коментувати