Хек без кісток в томаті

Чому я не здогадалася так готувати цю рибу раніше. Я люблю страви з риби, але інші члени сім'ї раніше лише іноді приєднувалися. Головною проблемою завжди були кістки. Обробляти свіжу рибу на філе довга й кропітка праця. Дієтичні страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Хек - 600 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно (для панірування) - 30 г
  • Сіль - 9 г
  • Лист лавровий - 3 шт
  • Цукор - 5 г
  • Перець чорний - 2 г
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Вода - 350 мл
  • Олія - ​​3 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 3

Хек чистимо і обрізаємо плавники. Солимо до смаку і паніруємо в борошні. Що б риба не стала жирною і не ввібрала багато масла я смажу її на пергаменті. Вирізаю коло з паперу для випічки трохи більше діаметру сковороди, що б вийшли бортики. Пару ложок рослинного масла і можна обсмажувати рибу. Смажимо з двох боків до золотистої скоринки. Виймаємо рибу на тарілку, прибираємо пергамент і на чистій сковороді готуємо овочі. Додайте трохи рослинного масла і злегка обсмажте одну велику цибулину. Близько 100 грам моркви наріжте соломкою і додайте до цибулі. Тушкуйте овочі до м'якості. Тепер додамо спеції: лавровий лист, сіль, трохи цукру, чорний перець. Окремо змішайте томатну пасту з гарячою водою і вилийте в сковороду. Поки готувалися овочі обробляв рибу. Викладаємо рибу без кісток зверху овочів і накриваємо кришкою. Що б вона добре просочилася соусом, дайте рибі потомитися з овочами хвилин 20. Соковите ароматне філе хека з овочами розлітається зі столу в одну мить. Так само залишається смачним і в холодному вигляді. Смачного)

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі