Чому я не здогадалася так готувати цю рибу раніше. Я люблю страви з риби, але інші члени сім'ї раніше лише іноді приєднувалися. Головною проблемою завжди були кістки. Обробляти свіжу рибу на філе довга й кропітка праця. Дієтичні страви - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Хек - 600 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 100 г
- Борошно пшеничне / Борошно (для панірування) - 30 г
- Сіль - 9 г
- Лист лавровий - 3 шт
- Цукор - 5 г
- Перець чорний - 2 г
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Вода - 350 мл
- Олія - 3 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 3
Хек чистимо і обрізаємо плавники. Солимо до смаку і паніруємо в борошні. Що б риба не стала жирною і не ввібрала багато масла я смажу її на пергаменті. Вирізаю коло з паперу для випічки трохи більше діаметру сковороди, що б вийшли бортики. Пару ложок рослинного масла і можна обсмажувати рибу. Смажимо з двох боків до золотистого кольору. Виймаємо рибу на тарілку, прибираємо пергамент і на чистій сковороді готуємо овочі. Додайте трохи рослинного масла і злегка обсмажте одну велику цибулину. Близько 100 грам моркви наріжте соломкою і додайте до цибулі. Тушкуйте овочі до м'якості. Тепер додамо спеції: лавровий лист, сіль, трохи цукру, чорний перець. Окремо змішайте томатну пасту з гарячою водою і вилийте в сковороду. Поки готувалися овочі обробляв рибу. Викладаємо рибу без кісток зверху овочів і накриваємо кришкою. Що б вона добре просочилася соусом, дайте рибі потомитися з овочами хвилин 20. Соковите ароматне філе хека з овочами розлітається зі столу в одну мить. Так само залишається смачним і в холодному вигляді. Смачного!
Коментувати