Хумус з брокколі

Хумус - древня східна холодна закуска з нуту і кунжутної пасти, спеціями і оливковою олією. Нут є багатим джерелом рослинного білка, а також різних мінералів, вітамінів і клітковини. Я пропоную Вам приготувати варіант цієї закуски з брокколі, яка не тільки додасть хумусу фарб, але і збагатить його масою корисних речовин. Хумус з брокколі стане відмінною закускою на вашому новорічному столі! Другі страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Нут - 200 г
  • Брокколі - 150 г
  • Тахінна - 20 г
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Порошок часниковий - 0.5 ч. л.
  • Зіра (мелена) - 0.5 ч. л.
Нут замочити на ніч. Воду в якій замачивался нут злити і додати нову, так щоб покривала нут на 5 см. Варити 1-1,5 години. Воду, що залишилася, не зливати. Нут охолодити.
Брокколі нарізати і варити 10 хвилин. Охолодити.
У чашу комбайна завантажити нут (залишити трохи для прикраси), брокколі, тахіну, масло, лимонний сік, сіль і спеції і збивати, поступово додаючи остиглий відвар для отримання бажаної консистенції (у мене пішло десь 100 мл).
Для подачі я посмажила на грилі багет.
Кухонний комбайн відмінно впорався з приготуванням хумуса. Смачного і з наступаючим Вас Новим Роком! Якщо додати більше нутового відвару, то хумус можна використовувати, наприклад, в якості соусу до макаронів. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі