Котлети з філе індички "Копчені"

Цей рецепт страви з курячого філе і ідею приготування таких котлет я підгледіла у відомого шеф-кухаря. Рецепт мене зацікавив, я вирішила внести деякі зміни. На мій погляд ці котлети вийшли ще смачніше. Ніжні, з легким ароматом копченостей і свіжої зелені, думаю, сподобаються і вам, друзі мої.

Інгредієнти

  • Філе (філе грудки індички) - 300 г
  • Філе куряче (філе стегна курки) - 200 г
  • Шпиг (в рецепті використовувався шпиг "Угорський") - 100 г
  • Печериці - 8 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Перець білий - за смаком
  • Паприка солодка (паприка копчена) - 1/2 ч. л.
  • Кріп - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове (для обсмажування печериць і цибулі) - 1 ст. л.
  • Олія (для обсмажування котлет) - 2 ст. л.
  • Хліб - 70 г
  • Вода (для замочування скибочок хліба)
  • Горіх мускатний (без гірки) - 1 ч. л.
  • Сухарі панірувальні / Панірування (для панірування котлет)

Час приготування: 60 хвилин

Ріпчасту цибулю (1 шт.) і печериці нарізати довільно. Додати на сковороду 1 ст. ложку топленого масла. Пасерувати цибулю та печериці до золотистого кольору.
Шпиг (в рецепті використовувався шпиг "Угорський", можна використовувати копчену грудинку), нарізати шматочками. Далі потрібно пропустити шпиг через решітку м'ясорубки.
Філе грудки індички і філе стегна курки, шпиг і пасеровані гриби з цибулею пропустити через решітку м'ясорубки. Потім пропустити замочений у воді і віджатий білий хліб. Свіжий кріп і петрушку порубати, додати в фарш. Додати в фарш сіль і білий мелений перець за смаком. Додати мускатний горіх (1ч. ложка без гірки), копчену паприку (1/2 ч. ложки).
Котлетний фарш добре вимішати. Котлети формувати змоченими у воді руками. Присипати котлети панірувальними сухарями.
На сковороду додати 2 ст. ложки олії. Обсмажити котлети на середньому вогні з двох сторін протягом 3-5 хв.
Потім котлети помістити на деко і відправити в розігріту до t 200С духовку і злегка запекти протягом 3-5 хв.
Готові курячі котлети гарнірувати салатом зі свіжих овочів. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі