Котлети з грибами

Рецептів котлет існує безліч, і, здавалося б, що пропонувати черговий рецепт - справа невдячна. Але, у кожної господині є свої улюблені, і я-не виняток. Хочу поділитися рецептом котлет, запечених в духовці. Зверху будуть гриби під рум'яної сирною скоринкою! Котлети виходять м'які, соковиті і ароматні. Пригощайтеся! Страви з м'яса і грибів - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • М'ясо (свинина, яловичина) - 700 г
  • Цибуля ріпчаста - 300 г
  • Гарбуз - 70 г
  • Яйце куряче (не обов'язково) - 1 шт
  • Гриби - 300 г
  • Сир твердий - 70 г
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Прянощі (для грибів і фаршу - за бажанням) - за смаком
Для фаршу знадобиться м'ясо, гарбуз і цибуля. Можна додати яйце, але це не обов'язково. Гарбузи я кладу трохи, приблизно 10% від ваги м'яса. Для начинки підійдуть будь-які гриби, у мене - глива.
Насамперед наріжемо цибулю на півкільця або четвертинки і на повільному вогні обсмажити до напівпрозорості. Цибулі я беру багато, осільки велика його частина піде на підкладку під котлети.
Приготуємо фарш з м'яса, гарбуза і частини цибулі (її кількість в фарші регулюйте на свій смак). При бажанні можна додати яйце. Посолити, поперчити, додамо звичні для вас спеції. Щоб котлети вийшли пишні і м'які фарш треба добре вимішати. Я це роблю за допомогою міксера. Іноді фарш виходить рідкуватим, в цьому випадку я додаю трохи мелених сухарів. Готовий фарш поставимо в холодильник на 20 хвилин для дозрівання.
Дрібно наріжемо гриби і злегка обсмажимо на сковороді. Трохи підсолити і, при бажанні, додамо прянощі: наприклад, чебрець. В кінці смаження я злегка присипаю гриби борошном, додаю трохи води і тушкую до загустіння.
На дно форми для запікання кладемо цибулю, яка залишилася, з фаршу формуємо кульки і рівномірно викладаємо їх поверх цибулі. У кожній кульці робимо поглиблення і заповнюємо його грибами.
Зверху на кожну котлету кладемо сир, натертий на великій тертці, і заздалегідь змішаний зі сметаною. Форму ставимо в духовку і запікаємо котлети при 180 - 200 * С до рум'яної скоринки, але не менше 20 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку, у мене котлети готувалися 40 хвилин. Порада: перед запіканням на дно форми налийте трохи води - вийде відмінна цибулева підлива з солодкуватим присмаком, якою можна полити готові котлети - це смачно!
Ось і все, рум'яні котлети готові!
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі