Дуже душевний крем-суп з брокколі з креветками. Перші страви - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Брокколі - 700 г
- Креветки - 300 г
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Сливки (20%) - 200 мл
- Бульйон (курячий або овочевий) - 1 л
- Масло вершкове - 1 ст. л.
- Часник (2-грінки 2-суп) - 4 зуб.
- Горіх мускатний
- Олія (грінки) - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Шпинат - 50 г
- Рукола - 50 г
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Подрібнити цибулю і часник. Креветки бланшувати.
Обсмажити в каструлі цибулю на слив. маслі, часник, брокколі.
Подрібнити рукколу і шпинат.
Додати в каструлю.
Додати в каструлю бульйон. Довести до кипіння і прокип'ятити на повільному вогні 5 хвилин. Пюріровать, додати вершки, мускатний горіх і довести до кипіння, але не кип'ятити.
Білий хліб натерти часником, порізати і зробити сухарики.
Подавати до столу, прикрасивши креветками. Смачного!
Коментувати