М'ясо кролика не всім до смаку, але воно використовується в дієтичному і лікувальному харчуванні, оскільки містить зовсім невеликий відсоток жиру. Тому при приготуванні кролика необхідно використовувати ароматні трави, або приправляти його, щоб він не вийшов зовсім нудним і дієтичним. Нещодавно приготувала кролика за цим рецептом і залишилася дуже задоволена. Вийшла дуже дієтична страва, зовсім ніякого обсмаження, ні овочів, ні м'яса. А вино в процесі приготування википає і алкоголь йде, залишається тільки приємний смак.
Інгредієнти
- Кролик - 1 шт
- Горошок зелений - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Помідор - 2 шт
- Перець зелений - 1 шт
- Артишок - 4 шт
- Лист лавровий - 1 шт
- Вино біле сухе - 200 мл
- Бульйон - 500 мл
- Олія оливкова
- Сіль
- Суміш перців
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Підготуємо необхідні продукти. Артишоки і зелений горошок я використовую заморожені. Замість артишоків можна використовувати, наприклад, стручкову квасолю.
Зелений перець і цибулю нарізати кубиком.
Тушкувати в сковороді з додаванням оливкової олії на невеликому вогні.
Помідор натерти на тертці і додати в сковороду. Тушкувати всі разом близько 10 хвилин.
Кролика нарізати на шматки і додати до овочів, додати лавровий лист, тушкувати 5 хвилин, посолити і поперчити.
Додати вино і залишити кипіти з відкритою кришкою 5 хвилин.
Додати бульйон і довести до кипіння. Накрити кришкою і тушкувати до напівготовності.
Артишоки помити, почистити, нарізати на шматочки, горошок почистити і додати їх в сковороду з м'ясом. Тушкувати на повільному вогні до повної готовності м'яса і овочів.
Подавати гарячим. Смачного!
Коментувати