Кролик, запечений з часником і грушами

Рецепт гарної, смачної і святкової страви з кролика! Прекрасно виглядає на святковому столі! Заходьте! Свята тривають! Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Кролик (у мене тільки ніжки, 6 штук) - 1 шт
  • Картопля - 600 г
  • Бекон - 100 г
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Розмарин (свіжий) - 5 гіл.
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 2 шт
  • Часник (ціла головка) - 1 шт
  • Вино біле сухе - 100 мл
  • Вода - 50 мл
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.
  • Груша (середня, можна більше) - 2 шт
Підготовлену форму для запікання змастити соняшниковою олією. Картоплю помити і обсушити. Розрізати картоплю навпіл, а якщо картопля велика, то на четвертинки. Викладаємо картоплю в форму. Посолити і перемішати.
Ніжки кролика помити і обсушити. Посолити. Викладаємо кролика на картоплю.
Бекон нарізати на середні шматочки. Додати в форму. Цибулю і головку часника (не чистити) розрізати навпіл. Додати до кролика. Додати вино і воду. Прикрити фольгою і запікати в розігрітій духовці при 180 гр 45 хвилин.
Фольгу зняти. Груші помити і розрізати на четвертинки. Додати до кролика.
Допікати ще 25-30 хвилин або до красивого, золотистого кольору. Можна накривати на стіл!Пригощайтеся! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі