Курка пряна і п'яна

Курка на наших столах бажана завжди, особливо смажена або з духовки. Пропоную ще один варіант приготування страви з курки. Соковита, під хрусткою скоринкою, зводить з розуму ароматом прянощів і із запеченими овочами. Пригощайтеся. Смачні страви на вечерю, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

курка

  • Курка - 1500 г
  • Масло топлене - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.

винна суміш

  • Вино біле сухе - 250 мл
  • Лист лавровий - 1 шт
  • Бадьян - 2 шт
  • Перець духмяний - 4 шт
  • Зелень (гілки смородини, зелень і насіння кропу, ягоди барбарису) - за смаком
  • Гвоздика - 2 шт

додатково

  • Картопля - 800 г
  • Морква (1 шт., середня) - 150 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 2 шт
  • Часник - 6 зуб.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (мелений) - за смаком

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 8

Спочатку необхідно підібрати банку, приміряти курку на банці в духовці. Як правило, на середню курку підходить невисока 0,5 л банка. Курку вимити, обсушити. Шийку закріпити зубочисткою.
Курку натерти сіллю з перцем, всередині і зовні. Під шкірою промазати топленим маслом.
У чисту банку влити вино, додати лавровий лист, зірочки бадьяна, кріп, гілки смородини, запашний перець, гвоздику, барбарис. Долити окропу до 0,45 л.
Курку насадити на банку, помістити на деко. Його попередньо простелити фольгою. Відправити в духовку, температура 200 градусів, 30 хвилин.
Розтопити мед і змішати з 1 ст. л. рослинної олії.
Під час запікання кілька разів змастити курку медово-масляною сумішшю.
Картоплю і моркву вимити, цибулю почистити, нарізати все зручними шматками. Часник розібрати на зубки. Посолити, поперчити і влити 1 ст. л. рослинного масла, перемішати.
Овочі розкласти на деку. Запікати ще 40 хвилин при 200 градусах. Пару раз змастити курку і овочі медово-масляною сумішшю.
При готовності картоплі курку дістати з духовки. Попередньо провівши ножем по банці, акуратно зняти курку.
Перекласти на блюдо, сервірувати запеченими овочами, зеленню. Подайте пару овочевих салатів і свято вдалося. Скоро літо, буде багато зелені. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі