Всім привіт, друзі! Пропоную вашій увазі рецепт приготування смачної та ароматної страви з курки у вершковому соусі з шампанським.
Інгредієнти
курка
- Курка (у мене 2 гомілки, 2 крила, 2 стегна) - за смаком
- Сіль (я додаю 2/3 ч.л.) - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Хмелі-сунелі (я додаю 2/3 ч.л.) - за смаком
- Паприка солодка (я додаю 1/4 ч.л.) - за смаком
- Кориця
- Оливкова олія - 1 ст. л.
соус
- Шампанське - 100 мл
- Сливки (у мене 10% жирності) - 150 мл
- Часник - 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Гірчиця - 1 ст. л.
До курки додаємо сіль, перець, хмелі-сунелі, паприку, корицю і оливкове масло. Масажуємо кожен шматочок. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо мінімум на 30 хвилин.
Розпечену сковороду змащуємо оливковою олією і викладаємо курку. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.
Поки обсмажується курка, готуємо соус. Часник подрібнюємо. Додаємо до вершків. Додаємо гірчицю. Сіль і перець чорний за смаком. Перемішуємо.
Курка стала золотистою. Знімаємо її з вогню. У сковороду вливаємо шампанське і вершковий соус. Перемішуємо і чекаємо закипання. До соусу додаємо курку, зменшуємо вогонь до помірного і накриваємо кришкою. Тушкуємо 15 хвилин. Через 15 хвилин перевертаємо кожен шматочок, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин до готовності курки.
Курочка в вершковому соусі з шампанським готова! Ця страва з курки дуже ніжна і ароматна. А вам я бажаю смачного, гарного настрою і всього самого найкращого!
Коментувати