Курка з квасолею і песто з петрушки

Блюдо з категорії "2 в 1", і м'ясо і гарнір готуються разом. Дуже смачна, домашня страва з квасолі. Завдяки соусу песто з петрушки аромат при запіканні просто чарівний! І нехай вас не лякає дивне слово "песто", цей чудовий вітамінний соус з петрушки готується з найдоступніших продуктів за 5 хвилин, і йому завжди знайдеться застосування. Для економії часу зручно використовувати консервовану квасолю. Знайомтеся! Спробуйте готувати страви з курячого філе, це смачно.

Інгредієнти

основа

  • Курка (гомілки, стегна, грудка з шкірою) - 800 г
  • Квасоля консервована (загальна вага квасолі 250-300 г) - 2 бан.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Бульйон (вода) - 300 мл
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.

Песто з петрушки

  • Петрушка (тонкі гілочки з листочками) - 60 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Сир твердий (тертий) - 75 г
  • Горіхи волоські (ядра) - 40 г
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Олія - ​​100 мл

додатково

  • Сливки (10% -15% жирності) - 150 мл

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 4

Продукти для основи. У мене був курча, якого я без вагань розчленувала на частини. Квасолю, звичайно, можна і самостійно зварити заздалегідь, потрібно 200 г сухої квасолі. Консервовану квасолю відкидаємо на сито і промиваємо холодною водою. Цибулю нарізаємо пір'ями, відливаємо потрібну кількість бульйону або води. Включаємо духовку на розігрів до 180 град.
Курячі частини зі шкірою солимо за смаком і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору з усіх боків. Відкладаємо на тарілку.
У цій же сковороді обсмажуємо цибулю до початку зарум'янювання.
Вливаємо в сковороду бульйон і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню. Викладаємо квасолю і перемішуємо.
У форму для запікання викладаємо вільно курячі частини. Між ними розкладаємо квасолю з цибулею в бульйоні. Ставимо форму в духовку на 30-35 хвилин.
Поки курка з квасолею печеться, приготуємо соус песто. Всі інгредієнти для песто складаємо в чашу блендера і подрібнюємо в однорідну пасту. Песто зберігаємо в холодильнику. У соусі зберігаються всі вітаміни, оскільки він готується без термічної обробки. Додавайте песто в картопляне пюре, страви з макаронів, тушковані овочі, просто їжте з хлібом, - це смачно і корисно.
Соус песто (3 ст. л.) Перемішуємо з вершками.
Виливаємо в форму на квасолю і запікаємо ще 5-7 хвилин. Виймаємо з духовки і даємо "відпочити" хвилин 10.
Подаємо на стіл. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі