Курка з тертою картоплею в горщику

Це одні з найбільш універсальних страв на Великдень - гарячі страви з курячого філе в духовці, які відрізняються простотою і швидкістю свого приготування. Всім привіт! Я до вас знову з апетитним горщиком! Я фанат духовки, що поробиш. Готуйте дієтичні страви, вони корисні.

Інгредієнти

  • Філе куряче (краще не брати грудку) - 200 г
  • Картопля (середні) - 3 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
  • Молоко - 0.5 скл.
  • Сіль за смаком
  • Приправа - за смаком
  • Зелень - за смаком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 2

Нарізаємо невеликими шматочками куряче м'ясо, додаємо улюблені приправи, або просто солимо-перчимо. Я додала приправу для курки і трохи соєвого соусу. Ми залишаємо курку на час у спокої.
Ріжемо цибулю, обсмажуємо її в рослинній олії до золотистого кольору.
Чистимо картоплю, тремо на крупній тертці. Посипаємо спеціями (у мене за традицією адигейська сіль). Рідину що виділилася краще повністю не зливати, щоб не було сухо.
Настав час викладати. Спочатку курка, далі терта картопля, і смажена цибуля. Так чергуємо шари, з огляду на кількість продуктів. У мене їх було небагато, тому вийшло по два шари курки і картоплі і посередині один шар цибулі.
До речі, верхній шар картоплі я змішала з сухим кропом. Заливаємо горщик молоком. У мене було пряжене молоко, запах стояв карколомний!
Накриваємо горщик кришкою, ставимо в холодну духовку, нагріваємо до 200 градусів і тушкуємо нашу страву з курячого філе приблизно 40-45 хвилин. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі