Пропоную приготувати курячі крильця з гірчичним соусом, який, до речі, відмінно підходить до риби, м'яса, сосисок або овочів. Готується він на подобу соусу бешамель, тобто дуже швидко.
Інгредієнти
Курячі крильця
- Крила курячі - 1 кг
- Лимон - 1 шт
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Спеції - 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
Соус
- Масло вершкове - 30 г
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
- Молоко - 300 мл
- Сіль - 0.25 год. л.
- Спеції - 0.5 ч. л.
- Гірчиця - 2 ст. л.
Курячі крильця помістити в каструльку. Цибулю почистити, помити, нарізати півкільцями, додати до крилець. Далі вичавити сік лимона, додати соєвий соус, улюблені спеції і добре перемішати. Накрити тарілкою, зверху поставити вантаж і залишити маринуватися на 1-2 години.
Далі розкласти курячі крильця на решітку і готувати до рум'яності на вугіллі.
Для соусу в каструльці розтопити вершкове масло, просіяти борошно.
Перемішати, щоб не було грудочок.
Додати молоко, сіль, спеції (можна без них, у мене прованські трави). Постійно помішуючи, довести до кипіння і прибрати з вогню. Соус загусне. Далі додати баварську гірчицю і перемішати. Більше соус не кип'ятити. Соус можна приготувати заздалегідь і взяти з собою на пікнік.
Смачного!
Коментувати