Курячі ніжки з овочами і прянощами

Курячі ніжки, замариновані в гірчично-соєвому маринаді і запечені з овочами асорті, базиліком і розмарином. Готуйте смачні другі страви з квасолі.

Інгредієнти

для маринаду

  • Гомілка куряча - 2 шт
  • Соєвий соус (натуральний солодкий, вами улюблений) - 50 мл
  • Гірчиця (з медом, будь-яка) - 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.

Основне блюдо

  • Морква - 1 шт
  • Помідор (або черрі) - 1 шт
  • Перець болгарський (зелений, будь-якого кольору) - 05 шт
  • Базилік - 1 гіл.
  • Розмарин (або 1 ч л сушеного) - 2 гіл.
  • Квасоля (один стакан ємністю 250 мл) - 150 г
  • Оливкова олія (будь-яке) - 2 ст. л.
  • Сіль (за смаком, у мене морська)

для подачі

  • Рис (мікс)

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 2

Я завжди купую цілу курку і обробляю її на частини. Сьогодні я буду робити ніжки з овочами. Помила, обсушила, шкіру не знімала. Помістила в посуд, налила соєвий соус натуральний солодкий, додала гірчицю з медом і гарненько ніжки обмазала сумішшю. Якщо немає такої гірчиці, можна взяти звичайну і додати до неї трохи меду. Чи не солила і не перчимо. Ви можете і посолити, і поперчити за смаком. Порізала цибулину кільцями і часник-досить крупно. Залишила маринуватися приблизно хвилин 30 на столі.
Готуємо овочі. Квасолю я розморозила, вона у мене заморожена була. Овочі порізала довільно. Замість помідора я взяла помідори-чері і розрізала їх навпіл.
Беремо відповідну форму. Викладаємо в неї квасолю, моркву, перець болгарський, наливаємо 1 ст л оливкової олії, солимо за смаком і перемішуємо. Другу ложку масла залишаємо.
На овочеву подушку викладаємо листочки базиліка, на нього - ніжки, акуратно кладемо помідори зверху, цибулю і часник з-під маринаду. Кільця цибулі я розклала поверх ніжок. Розмарин у мене був висушеними гілочками. Я посипала їм ніжки приблизно 1 ч л. Поливаємо маринадом все і скроплюємо другий ложкою оливкової олії.
Накриваємо фольгою і ставимо в духовку. У мене форма скляна і я поставила її в духовку відразу. Виставила час 1 годину і т-180 С. Через 45 хвилин я зняла з форми фольгу і дала запектися ніжкам красиво за останні 15 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.
Готово. Подаємо.
Я буду подавати страву з рисом мікс і доповню його салатом. Це звичайно за бажанням. Ніжки з овочами можна їсти як самостійну страву, вона не вимагає якогось доповнення. Дієтична страва з квасолі. Не потрібно докладати великих зусиль і не буде потрібно майстерності в готуванні. Все просто з відмінним результатом. Для найдорожчих!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі