Кус-кус - що може бути простіше в приготуванні? Тільки чай в пакетику. Промивати як рис не потрібно, домагатися альденте - не варто, перебирати як гречку не треба. Залив окропом, почекав кілька хвилин і готово. Моя найулюбленіша крупа.
Інгредієнти
- Сердечка курячі - 400 г
- Кус-кус - 4 ст. л.
- Цибуля-порей (біла частина) - 1 шт
- Часник - 4 зуб.
- Імбир - 1 ч. л.
- Перець чилі (невеликий) - 1 шт
- Сіль за смаком
- Суміш перців - за смаком
- Олія кунжутна - 1 ч. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Перець чорний (горошок) - за смаком
- Кінза - за смаком
- Лист лавровий - 2 шт
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Дрібно нарізаємо часник, імбир і перець чилі. Кількість залежить від любові до гострого. Білу частину цибулі порею нарізаємо кільцями.
Сердечка надрезаємо з боку загострення, промиваємо і відварюємо в киплячій, підсоленій воді хвилин 10 з перцем і лаврушкой.
Поки сердечка варяться, наливаємо в сковороду олію і обсмажуємо на ньому часник, імбир і перець.
Додаємо цибулю порей. Тушкуємо хвилин 5.
Перекладаємо сердечка з каструлі в сковороду. Якщо буде трохи бульйону - не страшно. Кус-кус його вбере. Додаємо кунжутне масло, сіль, перець. Все перемішуємо. Тушкуємо ще хвилини 3. Просто щоб всі інгредієнти добре прогрілися.
Насипаємо кус-кус.
Додаємо бульйон. Багато не наливайте. Вийде рідка каша. Бульйон повинен тільки трохи покривати кус-кус. Вимикаємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою. Чекаємо 5 хвилин.
Додаємо листочки кінзи. Готово.
Коментувати