Курячі шлунки, тушковані в мультиварці

Хочу поділитися з вами рецептом, який точно змусить вас поглянути на курячі шлуночки по-іншому. По-перше - це дуже смачно, по-друге - просто, а по-третє - досить дешево. Страва з курки і простих інгредієнтів за смаком гідне ресторану! М'які і ніжні, в сирно-вершковому соусі... Не судіть строго - це мій перший рецепт)

Інгредієнти

  • Шлунки курячі - 1100 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Сир плавлений - 200 г
  • Вершки - 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Часник - за смаком
  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
  • Спеції - за смаком
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 ст. л.

Час приготування: 160 хвилин

Параметри приготування в мультиварці:
Програма: гасіння (150 хвилин)

Отже, поїхали! Беремо шлунки, очищаємо від зайвого жиру і сміття. Добре промиваємо у воді. Великі розрізаємо на більш дрібні шматочки. Ось, які вони гарні виходять)
Всю цю красу закидаємо в мультиварку, заливаємо водою (вона повинна покрити шлуночки) і ставимо на режим "гасіння" на 2 години 30 хвилин.
Поки наші шлуночки весело проводять час в мультиварці, не втрачаємо часу і натираємо на тертці моркву.
Після збираємо всю волю в кулак і йдемо на бій з самим грізним овочем - цибулею. Її потрібно порізати тонкими півкільцями, але я зазвичай ще півкільце ріжу наполовину - мені так більше подобається.
Минуло приблизно хвилин 15 - вода в мультиварці вже закипіла. Я прихильник зливу першого бульйону, тому воду зливаю і промиваю шлуночки, а чашу швиденько споліскую. Витираю її насухо, закидаю промиті шлуночки, заливаю водою - і знову хай готуються. Якщо не любите зливати воду - просто після закипання зніміть піну. Важливо! Потрібно шлуночки залити водою так, щоб вона їх покривала. До речі, періодично заглядайте в мультиварку - можливо, воду потрібно буде додавати.
Поки шлуночки готуються далі, обсмажую окремо на сковороді цибулю. Цього разу я додала в блюдо звичайний часник - сушений закінчився. Мені знадобилося 3 зубчики. Дрібно нарубала і відправила смажити до цибулі. Цей крок забула сфотографувати. Коли до закінчення гасіння залишається година, прямо в мультиварку закидаємо моркву. Ще через півгодини - обсмажену цибулю.
Додаємо спеції, солимо і перчимо. Солимо акуратно - адже ми будемо додавати ще солоний плавлений сирок. Даємо протушкуватися 10 хвилин.
Після засипаємо в чашу 2 столові ложки борошна, все гарненько перемішуємо
І вливаємо 200 мілілітрів вершків 20%, додаємо плавлений м'який сир (200 грамів). Люблю саме м'який, тому що він швидко розчиняється. Перемішуємо все гарненько! Ще раз пробуємо на сіль - якщо її не вистачає, то ви самі знаєте, що робити)
Даємо протушкуватися всій цій красі, періодично помішуємо, якщо підлива занадто густа - додаємо в неї холодну кип'ячену воду. Як тільки наш чарівний електронний горщик закінчує варити - все! Страва готова! Подаємо з пюре, або з гречкою, або з рисом. Я - білоруска, тому поки шлуночки гасилися, зробила пюре. Пальчики оближеш) Сподіваюся, і вам сподобається)

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі