Дуже смачна страва з курки! І чесно кажучи, не знаю, що виходить смачніше - курка чи цибуля. Курка з хрусткою скоринкою і соковита солодкувата запечена цибуля нікого не залишать байдужими! Я готувала стегна, але можна брати і курку, оброблену на шматочки і інші частини тушки. Страви на Трійцю - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Стегно куряче (кількість можете брати на свій розсуд) - 7 шт
- Цибуля ріпчаста - 5 шт
- Молоко - 100 мл
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
- Масло вершкове - 50 г
- Олія - 5 ст. л.
- Паприка солодка - 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Спеції - за смаком
Стегна помити, обсушити, викласти на деко. Змішати сіль, перець, будь-які спеції для курки, 2 ст. л. соняшникової олії і обмазати курку. Відправити в духовку на 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.
Цибулю крупно нарізати, посолити, поперчити за смаком, додати паприку, 3 ст. л. соняшникової олії і добре перемішати. Дістаємо курку з духовки, викладаємо на тарілку і на цей же лист викладаємо цибулю. Відправляємо в духовку при цій же температурі на 10 хвилин. Через 10 хвилин, виймаємо, викладаємо зверху цибулі курку, нарізаємо шматочками масло вершкове і розкладаємо по цибулі, відправляємо в духовку на 15 хвилин.
До 100 мл молока додамо 1 ст л борошна, добре перемішати. Дістаємо курку з цибулею з духовки і добре поливаємо цією сумішшю цибулю і курку. Відправляємо ще в духовку на 10 хвилин.
Курка виходить зі смачною хрусткою скоринкою, а цибуля соковитою і ніжною з вершковим смаком. Це дуже смачно! Смачного!
Коментувати