Дуже простий рецепт курки в духовці, але тим не менш смачна страва, яка склалося у мене абсолютно випадково. Курятина магазинна, решта то, що попалося під руку на дачі. Загалом приготування на досить низькій температурі. Але потім «колеруємо» під грилем. От якось так!
Інгредієнти
маринад
- Стегно куряче - 1.1 кг
- Гірчиця - 40 г
- Приправа - 3 ч. л.
- Сіль за смаком
гасіння
- Яблуко (кислі) - 350 г
- Виноград - 150 г
- Вода - 150 мл
гриль
- Яблуко - 400 г
- Виноград - 150 г
Курячі стегна маринуємо в приправі і гірчиці близько 2 ... 3-х годин. Поки маринуються - наріжемо яблука і виноград...
У зручну посудину висипаємо шар яблук з виноградом (тут, звичайно, не погано було б мати кеци, але у мене вона лопнула, на жаль...), тому обійшовся звичайної глиняної макітрою...
Зверху курятину, зверху знову яблука і виноград, знову курятина.
Вливаємо 150 мл води, накриваємо кришкою і ставимо в прогріту до 140 духовку на 2,5 години...
Викладаємо на сковороду і відправляємо під гриль...
Перекладаємо нашу страву з курки на дерев'яне або глиняне блюдо і подаємо...
Коментувати