Лазанья - мій рецепт

В інтернеті є рецепти лазаньї. Вони хороші! Але мені не вистачило деталей: червоного вина, селери, базиліка... з ними смак заграє зовсім по-іншому. Я часто готую її на сімейні свята, адже улюблених хочеться балувати найкращим. Кухня: Італійська. Страви з фаршу - категорія рецепту.

Інгредієнти

Для соусу "Болоньєзе"

  • Фарш м'ясний (свинина + яловичина 1: 1) - 600 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Морква (середня) - 1 шт
  • Селера черешкова - 150 г
  • Томати протерті (вага брутто - 590 гр) - 500 г
  • Вино червоне сухе - 300 мл
  • Базилік (1 пучок) - 25 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Цукор (в самому кінці, якщо здається, що соус кислуватий.) - за смаком

Для соусу "Бешамель"

  • Молоко - 800 мл
  • Масло вершкове - 80 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 80 г
  • Горіх мускатний (1/3 ч.л.)
  • Сіль (1/2 ч.л.)

інше

  • Лазанья - 250 г
  • Пармезан - 400 г
  • Оливкова олія (для смаження) - за смаком

Час приготування: 140 хвилин

Кількість порцій: 8

1. Цибулю, моркву і селеру наріжте кубиком.
2. У свіжих томатів видаліть плодоніжки. Обшпарте їх окропом, зніміть шкірку, пробийте блендером - томатне пюре готове.

Робимо соус "Болоньєзе"
1. На оливковій олії спассеруйте цибулю, моркву і селеру; одночасно обсмажте м'ясний фарш до сірого кольору.
2. До овочів додайте вино, а до м'яса - томатне пюре. Протушкувати хвилин 10.
3. З'єднайте овочі та м'ясо. Протушкуйте 1,5 години під кришкою, до м'якості фаршу. Трохи соку повинно залишитися, оскільки листи лазаньї ми не варимо. Якщо соку немає, а м'ясо ще жорстке - додайте трохи води.
4. Після виключення вогню покладіть в Болоньєзе пучок свіжого, подрібненого базиліка.
5. Якщо вам здається, що соус кислуватий, то додайте трохи цукру. У мене - 1 ч. л. Це залежить від вина, тому комусь знадобиться цукор, комусь - ні.

Робимо соус "Бешамель"
1. Вершкове масло розтопіть.
2. Введіть борошно, трохи її спассеруйте.
3. Додайте холодного молока, тоді не буде грудочок. Постійно помішуйте до загустіння.
4. Посоліть, додайте мелений мускатний горіх.
5. Якщо грудочки все-таки вийшли - протріть соус через сито.

Збираємо лазанью.
1. На дно форми покладіть трохи соусу Бешамель.
2. Потім: листи лазаньї, Болоньєзе, трохи Пармезану. Так чергуємо.
3. Останній шар: листи лазаньї, Бешамель, Пармезан.
4. Запікайте при 180 ° протягом 40 хвилин:
- перші 20 хвилин під фольгою, оскільки лазанью ми попередньо НЕ відварюємо.
- решту 20 хвилин без фольги, щоб з'явилася скориночка.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі