Лазанья зі шпинатом і рікоттою

Сьогодні хочу вас пригостити - лазанья з молодим шпинатом і рікоттою. Заходьте в гості. Всі продукти є в холодильнику. Лазанья як самостійна гаряча страва. На другий день ще смачніше.

Інгредієнти

  • Шпинат (молодий) - 600 г
  • Рікота (пастообразна) - 200 г
  • Яйце куряче (в рікоту) - 1 шт
  • Часник (в шпинат) - 2 зуб.
  • Борошно пшеничне / Борошно (мука / мука для соусу) - 50 г
  • Гірчиця (гірчиця за смаком в рікоту) - 1 ч. л.
  • Сливки (для соусу 20%) - 100 мл
  • Масло вершкове (для соусу) - 75 г
  • Молоко (для соусу) - 300 мл
  • Сіль за смаком)
  • Перець чорний (за смаком)
  • Сир твердий (для посипання і в соус) - 80 г
  • Лазанья (8-22 см. У мене готова, яку відварювати не треба.) - 6 л

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 7

Шпинат помити, часник дрібно нарізати, викласти на суху сковороду, тушкувати до м'якості шпинату, щоб вода випарилася.
Рікоту викласти в посуд, додати одне яйце, гірчицю, сіль, перець за смаком. Пробити ручним блендером. У мене рікотта трохи суха, трохи розбавила молоком.
Додати до сиру м'який шпинат. Перемішати ложкою.
Готуємо соус. На сковороді розтопити вершкове масло, додати 50 гр. борошна, добре перемішати, щоб не було борошняних грудочок. Додати молоко, сіль, перець за смаком - прогріти, додати вершки і 40 гр. твердого сиру. Перемішати.
Виходить соус. На дно форми 26-14 см. викласти трохи соусу.
Покласти два листи лазаньї.
На листи покласти ще соусу і рікоту зі шпинатом покрити повністю. Точно також продовжити, укладіть все листи лазаньї. Зверху закінчити соусом і посипати 40 гр. сиру.
Поставити в духовку 175 С на 30-35 хвилин, до золотистого кольору. Слідкуйте за своєю технікою. У мене трохи присмажилося.
Пригощайтеся! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі