Відмінна альтернатива звичайним пельменям! Категорія - мучні страви.
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Олія - 3 ст. л.
- Вода - 100 мл
начинка
- Фарш м'ясний - 700 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Вода - 100 мл
зажарка
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 3 шт
- Томатна паста - 140 г
додатково
- Вода
- Олія (для смаження)
- Сіль
- Перець чорний
У миску просіваємо борошно. Додаємо яйце, олію, сіль, воду і замішуємо тісто. Прибираємо в пакет і залишаємо відпочивати хвилин на 30. Приготуємо зажарку. Для цього цибулю нарізаємо і обсмажуємо. Моркву натираємо і додаємо до цибулі. Додаємо томатну пасту, солимо, перчимо і знімаємо з вогню. До фаршу додаємо подрібнену цибулю, солимо, перчимо, вливаємо воду і добре перемішуємо. Тісто ділимо на дві частини. Розкачуємо одну частину в прямокутник (другу кладемо в пакет щоб не заветрівся). Викладаємо половину начинки (залишаючи вільними близько 2 см з верхнього краю), розрівнюємо і звертаємо в рулет. Краї защипуємо. Нарізаємо на шматочки довжиною приблизно 3 см. З рештою тіста і фаршу робимо те ж саме. У форму для запікання викладаємо зажарку. Зверху на відстані один від одного розміщуємо пельмені. Наливаємо трохи води, щільно накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 40 хвилин. Готуйте мучні страви. Смачного!
Коментувати