Лосось з брокколі під картопляною черепицею

Хрусткі скибочки картоплі, а під нею безодня смаків - овочі, лосось, каперси в легкому, але в той же час насиченому молочному соусі. Ці страви з риби в французькому стилі будуть доречні і на святковому столі, і в будні. Також замість частини лосося можна покласти креветки. Кухня: Французька

Інгредієнти

  • Лосось (або 500 г лосося, 200 г креветок) - 700 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 40 г
  • Молоко - 500 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Цибуля-порей (тільки біла частина) - 150 г
  • Брокколі - 150 г
  • Картопля - 700 г
  • Масло вершкове - 40 г
  • Сік лимонний - 2 ч. л.
  • Каперси - 1 ст. л.
  • Оливкова олія (або розтопити вершкове для змащування) - 3 ст. л.

Час приготування: 100 хвилин

Кількість порцій: 5

Лосося повністю філеровать, зняти шкіру, вибрати кістки, злегка посипати морською сіллю. У каструлю влити молоко і покласти в нього лосось.
Порей нашаткувати кружечками
Довести до кипіння, перевернути на іншу сторону і відразу зняти з вогню. Рибу вийняти з молока, покласти на тарілку і поламати на шматочки. Молоко зберегти. Духовку слід розігріти до 210 градусів.
Картоплю очистити і нарізати на тонкі скибочки. Покласти в каструлю з холодною водою, посолити і довести до кипіння. Варити протягом приблизно 3 - 4 хвилин, потім процідити через сито.
На сковороді розтопити вершкове масло, додати нарізаний на колечка порей і тушкувати на маленькому вогні під кришкою протягом приблизно 3 - 4 хвилин. Потім всипати борошно і перемішати. Влити молоко, в якому варилася риба (поступово, по півсклянки), обережно помішуючи. Готувати без кришки на повільному вогні близько 10 хвилин, при необхідності додати ще молока або води, якщо соус став дуже густим. Додати брокколі, розділену на невеликі суцвіття, каперси (і очищені креветки, якщо ми їх використовуємо). Вміст сковороди приправити морською сіллю, свіжомеленим чорним перцем і лимонним соком. Обережно перемішати, через хвилину після приготування зняти з вогню.
Одну велику або дві середні форми для запікання (можлива також порційна подача) змастити вершковим маслом, на дно викласти лосось, викласти соус з овочами, зверху покласти скибочки картоплі так, щоб вони перекривали один одного.
Картоплю змастити розтопленим вершковим маслом або оливковою олією і поставити в нагріту духовку.
Випікати без прикриття протягом 25 хвилин, потім встановити функцію гриль і зепекать ще близько 7-10 хвилин, поки картопля добре не підрум'яниться (якщо духовка не має гриля, збільшити температуру до максимуму і пекти до зарум'янювання).
Подавати в прогрітих тарілках.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі