Ніжні і смачні фрикадельки в кроповому соусі у нас сьогодні на обід! Заходьте! Пригощаю!
Інгредієнти
- Фарш індюшачий - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Сухарі панірувальні - 4 ст. л.
- Яйце куряче - 1 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Молоко - 200 мл
- Вершки - 200 мл
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
- Олія соняшникова - 2 ст. л.
- Кріп - 1 пуч.
- Масло вершкове - 15 г
Цибулю дрібно нарізати. Сковороду поставити на вогонь, налити олію і тут же викласти цибулю. Не треба чекати поки масло розігріється.
Протушкувати цибулю до скляного стану буквально пару хвилин. В окремій мисці змішати індюшачий фарш, цибулю, сіль, перець, яйце і панірувальні сухарі.
Сформувати мокрими руками невеликі фрикадельки
У великій каструлі довести воду до кипіння. Посолити і акуратно, порціями, відварити фрикадельки. Після того, як фрикадельки спливуть, варити 2 хвилини.
Готові фрикадельки викласти в миску або каструльку для запікання
Кріп дрібно нарізати.
На сковороді розтопити масло, додати борошно і, постійно помішуючи, додати молоко. Довести до кипіння.
Додати кріп, дрібку цукру і вершки. Ще раз довести до кипіння. Зняти з вогню.
Залити кроповим соусом бешамель фрикадельки, прикрити кришкою каструльку і запікати при 200гр 20 хвилин.
Ніжні, смачні! Пригощайтеся! Смачного!
Коментувати