Картопля по-селянськи - дуже смачні страви в духовці, які можна подавати окремо з соусом або як гарнір до м'яса або риби. Гарячі страви з картоплі в духовці дуже популярні в різних кафе і закладах швидкого харчування, але там їх готують зазвичай у фритюрі, у великій кількості жиру, що не дуже корисно для здоров'я. Картопля по-селянськи, приготована вдома в духовці, набагато корисніше, а на смак нічим не поступається приготовленої у фритюрі або смаженої і навіть перевершує. Готуйте страви з картоплі, вони смачні.
Інгредієнти
- Картопля (7-8 шт) - 1 кг
- Олія - 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції - за смаком
- Сметана - 150 г
- Часник - 2 зуб.
- Кріп - 1 пуч.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 3
1. Картоплю ретельно помити і висушити паперовим рушником;
2. Нарізати часточками на 6-8 частин;
3. Викласти в глибоку ємність, додати сіль, спеції і перемішати;
4. Додати олію і знову ретельно переміщати;
5. Акуратно розкласти картоплю на деку (шкіркою вниз), застелене пергаментним папером;
6. Випікати при температурі 180-200 ° С 35-40 хвилин на середньому рівні;
7. Подавати з коханим соусом або як гарнір до м'яса або риби.
2. Нарізати часточками на 6-8 частин;
3. Викласти в глибоку ємність, додати сіль, спеції і перемішати;
4. Додати олію і знову ретельно переміщати;
5. Акуратно розкласти картоплю на деку (шкіркою вниз), застелене пергаментним папером;
6. Випікати при температурі 180-200 ° С 35-40 хвилин на середньому рівні;
7. Подавати з коханим соусом або як гарнір до м'яса або риби.
Коментувати