М'ясна запіканка "У заметі"

Друзі! Запіканка сьогодні в меню! Побалуємо нашу сім'ю - смачні страви з фаршу в духовці! І прекрасна вечеря вийде з неї! Ніжніше я не знаю! Соку буде багато багато! На губах розтане! І під шапочкою "замету" м'ясо потопає!

Інгредієнти

фарш

  • Фарш м'ясний - 500 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт
  • Спеції (сіль, перець, улюблені спеції) - за смаком

заливка

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Майонез (можна навпіл зі сметаною, а можна 3л майонез + 1л сметани (як любите)) - 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт
  • Сіль за смаком
  • Сир твердий (100-150 г) - 150 г

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 6

Підготувати м'ясний фарш, додати до нього 2 яйця, половину дрібно нарізаної цибулини, сметану, все посолити, поперчити за смаком
Все ретельно перемішати
Робимо заливку: майонез (або сметана + майонез) з'єднуємо з 2 яйцями і нарізаною другою половиною цибулі, додаємо сир натертий на дрібній тертці, солимо за смаком (обережно з сіллю)
Все перемішуємо, збиваємо
Форму змащуємо маслом, викладаємо в неї фарш
Заливаємо, рівно викладаємо, розподіляємо заливку
Ставимо в розігріту 190% духовку пріблізітельно на 40-45 хвилин
Соку буде багато) він потім пропитає запіканку
Блюдо готове
Відразу подаємо. Запіканка добре тримає форму. Смачного! Запіканка дуже ніжна і дуже соковита виходить.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі