М'ясо в цибульному соусі

Якщо хтось із вас не знає, що б такого смачненького приготувати до недільного обіду, пропоную звернути увагу на цей рецепт страви зі свинини. Чудове м'ясо з незвичайним соусом з маринованою цибулею. Запевняю вас, що всі будуть задоволені.

Інгредієнти

  • Свинина - 900 г
  • Цибуля ріпчаста - 900 г
  • Олія соняшникова - 6 ст. л.
  • Імбир - 1 ч. л.
  • Перець духмяний - 1 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Цукор тростинний - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Оцет (винний або яблучний) - 1 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 8

В першу чергу очистити цибулю і нарізати його кільцями, можна використовувати будь-яку цибулю - у мене навпіл білий і червоний лук. Скласти цибулю в миску і додати 2 ложки соняшникової олії. Посипати натертим на дрібній тертці імбиром, корицею, цукром і розмеленим в ступці перцем. Цибулю перемішати і залишити на 2 години маринуватися.
М'ясо нарізати шматочками. У каструлі з товстим дном на маслі, що залишилося підсмажити шматочки м'яса.
Додати цибулю, перемішати.
Додати трохи солі і води. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні години дві до готовності м'яса, цибуля має практично розваритися. Підливати воду в міру необхідності, її кількість залежить від того, наскільки густий соус ви хочете отримати. Десь в середині процесу соус досолити за смаком. Я ще трохи додавала кориці, просто орієнтуйтеся на свій смак.
За пів-години до кінця готування додати 1 або 2 ложки винного оцту. Зовсім в кінці ще раз спробуйте, можливо, вам захочеться додати ще трохи цукру. Подавати з рисом або картопляним пюре. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі